Demeter György 1992-ben játékos-edzőként, 2012-ben pedig tapasztalt, itthon és külföldön is sok nagy sikert megélt vezetőedzőként szerzett aranyérmet a kaposvári férficsapattal. Az 55 esztendős szakember tavaly nyáron tért vissza a somogyi megyeszékhelyre, és immár azzal is dicsekedhet, hogy veretlenül nyert fiaival bajnokságot és Magyar Kupát.

― Azt hiszem, nagy munkát végeztünk az elmúlt hónapokban ― kezdte villámértékelését Demeter mester. ― A szezon elején mindenki a Kecskemétet kiáltotta ki favoritnak, hiszen úgy tűnt, hogy jobbak a játékosai és hosszabb a kispadja. Mi a munkával cáfoltuk ezt, és végül veretlenül sikerült megnyerni a bajnokságot. A kupában és a bajnokságban összesen hét szettet vesztettünk. Ha jól emlékszem, utoljára a Kecskeméttel nyertünk így 1983-ban, amikor szintén csak hét játszmát buktunk. Ezt most megismételtük, ami nagy öröm számomra is.

― Mennyire nyomta az esélyesség terhe a csapatot a döntő harmadik mérkőzésén?
― Igazán az első két játszmában látszott ez. Ekkor még nem tudtunk fegyelmezetten játszani a saját játékunkat; idegesek voltunk, amivel elég sok pontot adtunk az ellenfélnek. Az utolsó játszmára viszont felszabadultunk, főleg Gergye Roland nyitásain látszott ez, és egyértelművé tettük a találkozót.

― Össze lehet hasonlítani ezt a mai aranyérmet a húsz évvel ezelőttivel?

― Más volt, teljesen más volt, akkor még játékos is voltam. Más a pályán belül megélni a feszültséget, a tétet. Mindkettő gyönyörű élmény, de mindig a legutolsó bajnoki cím a legszebb.

Geiger András: köszönjük mindenkinek!

A csapatkapitány, Geiger András sikeres külföldi légióskodás után tért haza, és nagy részt vállalt abban, hogy szülővárosának együttese ismét elhódította a bajnoki címet.

― Én már tavaly augusztusban csatlakoztam a csapathoz, néhány héttel később pedig sikerült megállapodnom a vezetőséggel, így a mérkőzéseken is segíthettem az együttest. Éppen ezért az egész éves munkát a magaménak érzem ― fogalmazott Geiger András. ― Tíz hónap munkája van ebben az aranyéremben: a csapat, a stáb és a vezetés mindent megtett azért, hogy ezt megszerezzük. Egyedülálló módon veretlenül nyertük meg a bajnokságot, amire a kaposvári röplabdacsapat történetében még nem volt példa.

― A névadó támogató és a város segítsége elengedhetetlen volt az újabb sikerhez.
― Profi csapat vagyunk, nekünk ez a munkánk. Pénzért edzünk és játszunk, de szerencsére nekem a munkám a hobbim, és mindig nagyon jól érzem magam a pályán. Az elmúlt évadban semmi anyagi dologban nem szenvedtünk hiányt, és ez egyedül Kaposvár városának, valamint Egyed Lászlónak, a Fino-Food Kft. ügyvezetőjének köszönhető. Nélkülük ez biztosan nem így lett volna. Ezt ezúton is szeretném megköszönni, a fiúk nevében is.

― Rutinos játékosként van-e még bármilyen babonád, szokásod, ami általában a sikerek egyik összetevője a sportolóknál...
― Megmondom őszintén, valahogy az évek során kinőttem ezt. Régen nagyon babonás voltam, sok rítus volt a meccsek előtt, mindent mindig ugyanúgy csináltam. Most már úgy készülök, hogy azt csinálom, amihez kedvem van a mérkőzések előtt. Így kapcsolódok ki, így hangolok, tehát nincs semmi különleges, egyedül a mérkőzésre koncentrálok.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság demeter kaposvár röplabda nb1 geiger

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr724477235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása