A Miskolc hazai környezetben 3:2-re kikapott a TF-től a női NB I 5-8. helyéért zajló rájátszásának első mérkőzésén! A borsodiak edzője szerint a csapaton belül kialakult nézetkülönbség nagymértékben befolyásolta az eredményt... A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Az első szettben a vendégek kezdtek jobban, és 6:3-ra elléptek. Kovács Edina rossz szervája következett, majd Szajkó és Csarkó remek ütéseivel 7:6-ra felzárkózott az MVSC. Ezután Leidgeb és Szabó Barbara remek sáncait követően egyenlítettek a hazaiak, de később újra rosszul alakultak a dolgaik. Rossz nyitások és feladások jellemezték játékukat, a mezőnyben sem tudtak úgy építkezni, ahogyan szerettek volna, így a lelkes fővárosiak folyamatosan növelték előnyüket és könnyen nyerték az első menetet.

A második játszmában repülőrajtot vett a Miskolc, és remek játékkal 8:2-re elhúzott. Kovács Edina és Szajkó is pazar ütéseket produkált. A TF edzője 12:4-nél kért időt, de nem tudott fordulatot elérni csapata játékában. A borsodiaknál Szajkó nyitásai hoztak pontokat. A vendégek cserékkel próbálkoztak, de ezek sem segítettek. Nagy fölényben röplabdázott a házigazda, amely minden mutatóban felülmúlta a fővárosiakat. 24:11-nél következett Kovács Edina csattanós tenyerese, és máris egyenlő volt az állás. A szurkolók ezután azt kérdezgették egymástól, miként lehetett elveszíteni az első felvonást?

Erre gyorsan választ adott az MVSC: a harmadik etap rémesen alakult, a TF 7:0-ra meglépett, majd rákapcsolt a hazai együttes, és minden pontért nagyon megküzdött. 14:8-as fővárosi előnyt követően Szabó Barbara pompás nyitásaival indult be igazán a Miskolc, és máris 14:11-re kozmetikázta az állást. A hajrában annak ellenére nem sikerült fordítania a házigazdának, hogy mindent megtett az ügy érdekben (1:2).

A negyedik játszma élvezetes küzdelmet hozott. Az első technikai időnél még a TF lehetett nyugodtabb, de Szabó Barbara szokásos nyitásaival átvette a vezetést az MVSC (13:11). A mérkőzés legszebb labdamenetét 14:12-nél látták a nézők: vagy tízszer volt itt is, ott is a labda, amíg a hazaiak besöpörték 15. pontjukat. 17:13-nál TF-időkérés jött, majd hálóba vágott nyitásokat és játékvezetői tévedéseket nézhetett a publikum. Az i-re Leidgeb tette fel a pontot, így jöhetett az ötödik szett.

A döntő csatában 1:5, 3:7, 8:8, majd 11:13 volt az állás. A fővárosiak jobban koncentráltak és a szerencse is melléjük szegődött. Az eredmény csak azok számára meglepetés, akik nem voltak jelen: az MVSC ezúttal kevesebbet nyújtott ahhoz képest, amit edzője joggal elvárt a lányoktól. Nincs mese, a fővárosban kell javítaniuk annak érdekében, hogy az ötödik helyért továbbra is versenyben maradjanak.

NB I, nők, rájátszás az 5-8. helyért, 1. mérkőzés

Albrecht-Miskolci VSC-MISI — TFSE-KRA 2:3 (—19, 11, —18, 20, —12)

Miskolc, 100 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.
Miskolc: Csarkó, Leidgeb, Rédei, Kiss E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Sitkey, Motkó, Kiss V., Oláh Cs. Edző: Toma Sándor
TFSE: Szűcs A., Jáka Zs., Fritz, Lutter E., Hornok, Nyári V. Csere: Jáka Sz. (liberó), Szombathelyi K., Várhegyi. Edző: Borkovits Zoltán

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása:
1:0, a TF javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Toma Sándor:
— Az a nézetkülönbség, ami az utolsó két edzésen kijött egy-két játékosom munkájában, az az egész meccset nagymértékben befolyásolta. Ez rányomta bélyegét a játékunkra.
Borkovits Zoltán: — Igazi csapatmunka volt. Kétszer is vert helyzetből álltunk fel és látványos játékkal, nagy lelkesedéssel nyertünk.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság miskolc röplabda nb1 rájátszás tf mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr644322542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása