A Békéscsabai RSE gyermekcsapata Nyíregyházán járt a hétvégén. Két napig tartott a Móricz Nemzetközi Utánpótlás Torna, ahol 12 csapat mérte össze tudását. A hat külföldi és hat magyar együttest a szervezők négy darab hármas csoportba osztották, ahol körmérkőzést játszottak két nyert szettre, majd következett az egyenes kieséses szakasz, ahol egészen a döntőig meneteltek a viharsarki fiatalok.

A csoportküzdelmek során a Nyírsuli-Bem csapatával kezdett a Békéscsabai RSE, és az első szett döcögő játéka után, egy simább második szettet produkálva győzött. Ezután a szlovák Presov következett, amely bár roppant lelkesen játszott, de az első szett első felét leszámítva nem volt egy súlycsoportban a magyar bajnokkal, szép játékkal ismét 2:0-ás győzelmet aratott a Békéscsaba.

A BRSE egyedülálló módon röplabdázott a két nap során, hiszen meccsről meccsre, sőt gyakran szettenként, és szetten belül is váltogatta a játékrendszerét, hol két feladóval, hol eggyel, hol ütőként játszó irányítóval okozott nagy fejtörést ellenfeleinek.

A negyeddöntőben a nagyon fiatal Újpesti Csokonai DSE volt az ellenfél, amely szintén nagyon lelkesen röplabdázott, de nem tudta megnehezíteni a viharsarkiak dolgát. Az elődöntőben megismétlődött az első csoportmérkőzés, miután a Nyírsuli-Bem csapata nagy csatában legyőzte a tartalékos Vasast. Ez a tény annyira fellelkesítette a szabolcsiakat, hogy kiemelkedő színvonalú játékkal lepték meg a BRSE-t. A csabaiaknak minden rutinjukra szükségük volt, hogy a maguk javára fordítsák a mérkőzést. A döntő szett aztán már viszonylag sima volt, bár 12:4 után még egyszer megrázta magát a Bem, de ekkor már nem lehetett elvenni a győzelmet a Békéscsabától.

Következett a mindenki által várva várt döntő, a romániai ADEP Satu Mare csapata ellen. Gyermek korosztályban ritkán látható összecsapás volt! A román és a magyar csapat is kiválóan mezőnyözött, blokkolt. Hatalmas labdamenetek, ütésváltások, és végletekig kiélezett csata dúlt a pályán. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, nagyszerű hírverése volt ez a mérkőzés a röplabdázásnak, amelyet a Móricz tornatermébe bezsúfolódott 200 néző, és Nyíregyháza város egy-két sportvezetője élvezhetett. Az egy óra 15 perces mérkőzés végén a román csapat örülhetett, miután a döntő szettben minimális különbséggel tudott nyerni, pedig a BRSE már 11:7-re is vezetett, de ekkor egy könnyű labdát rontottak a lányok, és ez annyira megzavarta őket, hogy ellenfelük egyenlíteni tudott, és végül nagy csatában nyerte a mérkőzést és ezzel a tornát is.

A torna legjobb irányítója Gerendeli Dóra lett, a torna válogatottjába pedig bekerült Szikora Ninetta.

Móricz Nemzetközi Utánpótlás Torna, leányok, Nyíregyháza
Döntő: ADEP Satu Mare (román) ― Békéscsabai RSE 2:1 (23, ―25, 13)

(forrás: brse.hu)

Címkék: nyíregyháza békéscsaba röplabda utánpótlás brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr413444970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása