Kisebb megingásokkal ugyan, de igazolta a papírformát a Szolnok elleni találkozón a Dunaferr férficsapata, amely három szettben győzött az NB I alapszakaszának tízedik fordulójában, hazai pályán.

Biztos sikerrel kecsegtető mérkőzés várt a Dunaferr csapatára, amely a Szolnok gárdáját fogadta. A kezdésre nem is lehetett különösebb panasz, hiszen alig hat perc elteltével már vonulhattak is az első technikai szünetre a csapatok. A dunaújvárosiaknak ennyi időre volt szükségük a nyolc pont eléréséhez (8:2), s mivel Tomanóczy Tibor játékosai a folytatásban sem veszítettek lendületükből, a második egyperces pihenőhöz érve már tíz ponttal jobban álltak ellenfelüknél (16:6). A szett hajrájában sem változott sokat a játék képe, így a pontosabban, jobban játszó Dunaferr 25:14-re behúzta a nyitó felvonást.

A második etapot viszont jobban kezdték a vendégek, akik hamar kétpontos előnyre tettek szert, s hiába egyenlített hamar a Dunaferr, a továbbiakban is volt oka a bosszankodásra Tomanóczy edzőnek, aki szomorúan figyelhette, hogy a lelkes szolnoki gárda ismét átveszi a vezetést (10:12). Még időben ébredtek a fiatal hazaiak, akik Dávid Csanád és Czintula Mihály pontjaival, valamint jó blokkjaikkal 17:17 után állva hagyták ellenfelüket, s bár 24:17 után a vendégek is magukra találtak, végül ismét simán, ezúttal 25:20-ra hozta a játékot a hazai együttes (2:0).

A harmadik szettre már túl sok izgalom nem maradt, mert a Dunaferr pillanatok alatt elhúzott három-négy ponttal, s innentől kezdve, egészen a játékrész második technikai szünetéig tartani is tudta magabiztos vezetését (16:12). A folytatásban két gyors ponttal ráijesztettek a dunaújvárosiakra a vendégek, amire Tomanóczy Tibor időkéréssel reagált, s innentől már nem volt probléma, mert Dávid Csanád vezérletével ismét tempót váltott a csapat, és az utolsó etapot 25:19-re, így a mérkőzést 3:0-ra nyerte meg.

NB I, férfiak, alapszakasz, 10. forduló
Dunaferr SE — Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0 (14, 20, 19)

(forrás: Dunaújváros Online)

Címkék: bajnokság dunaújváros szolnok röplabda nb1 dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr93375360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása