A második hazai rangadóján nem tévesztette el a lépést az Albrecht-Miskolci VSC-MISI női csapata! Már a BSE ellen is lehetett látni, hogy formálódik, alakul a borsodi együttes, és teljesítménye szép reményekre jogosít, de szombaton, az NB I alapszakaszának hetedik fordulójában mindezt bizonyították is, amikor 3:1-es győzelmet arattak a TEVA-Gödöllői RC ellen!

Toma Sándor tartott a mérkőzéstől. Az edző óvatoskodása érthető volt, hiszen az előző szezon kupaezüstérmese ellen küldte pályára fiatal csapatát. Nos, a hazaiak a megilletődöttség legkisebb jele nélkül kezdtek. Az első játszmában hosszú időn keresztül felváltva estek a pontok, mindkét alakulat hozta a tőle elvárhatót. Aztán a borsodiak öt ponttal megugrottak (16:11), és ezt a vezetést már nem is engedték ki a kezükből. Ebben az időszakban különösen Szabó Barbara, Kovács Edina és Szajkó Tímea termelte szaporán a pontokat. A második játszmában érthetetlen fordulat következett be, állva maradt az MVSC! Szinte nem ütötték pályára a labdát, semmi nem sikerült. Toma Sándor ezt látva igyekezett cserélgetni, de ez a húzás sem eredményezett változást, egyre távolabbról nézhették a gödöllőiek hátát, akik könnyen egyenlítettek (1:1).

A bénultság még tartott egy ideig, ezt jelezte a harmadik játszma, amelyben 4:1-es vezetéssel indultak a vendégek. A miskolciak nem adták fel, és 14:14-nél már egyenlő volt az állás. Ez az időszak hozta a találkozó legszínvonalasabb játékát, ugyanis bombaerős ütések és látványos mentések követték egymást, szebbnél-szebb pontok születtek. Ezek közül a miskolciak gyűjtöttek be többet, és mivel a fejekben is rend volt, újból megvolt az előny (2:1).

A hazaiak lendülete ezúttal nem fogyott el, a negyedik játszmában először 9:5-re húztak el, majd 18:11 lett az állás, és ekkor már sejteni lehetett, hogy nem követik el még egyszer ugyanazt a hibát, amelyet a BSE ellen. Hiába, nőkről van szó, olyan rövidzárlat következett be, amit a szurkolók teljesen értetlenkedve fogadtak. A Gödöllő nemcsak ledolgozta hátrányát, hanem zsinórban megszerzett tíz pontjával a vezetést is átvette (21:18). Felsejlett a két héttel korábbi botlás képe, azonban a Gödöllő nagy sorozata is lezárult, nyitást rontott, az MVSC pedig újból szárnyakat kapott, és a maga javára fordította az állást. A győzelem igazi bravúr, immáron hasonló folytatást lehet várni a roppant tehetséges játékosok sorát felvonultató miskolci társaságtól (3:1)!

Toma Sándor, a Miskolc edzője: — Ez remek teljesítmény volt! Nagyon örülök a sikernek, elismerés jár minden játékosnak. Lényeges momentum volt, hogy a győzelemhez minden röplabdás odatette a magáét.

NB I, nők, alapszakasz, 7. forduló
Albrecht-Miskolci VSC-MISI — TEVA-Gödöllői RC 3-1 (18, —12, 18, 23)

(forrás: minap.hu)

Címkék: bajnokság miskolc röplabda gödöllő nb1 mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr133306296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása