A játékoskeretét tovább fiatalító Dunaferr SE új vezetőedzőjét a kórházban értük utol, ahol kitisztították a begyulladt Achilles-inát. A beavatkozás már január óta húzódott.

A nyári időszakban is zajlik az élet Tomanóczy Tiborral, akinek a műtét előtt érettségiznie kellett testnevelésből, hiszen hamarosan elkezdi a szakedzői képzést, aminek manapság feltétele a vizsga. Immár a felnőtt csapat a legfontosabb az egykori kiváló ütőjátékos számára, hiszen a szakosztályvezetői posztot átvevő Ruffing Péter helyett ő lett a dunaújvárosiak vezetőedzője.

– Elég jól dolgoztunk az elmúlt szezonban – vélekedett a hunvolley.blog érdeklődésére Tomanóczy. – A Magyar Kupában második, a bajnokságban harmadik lett a felnőtt csapat, az utánpótlásban pedig vagy arany-, vagy ezüstérmet nyertünk juniorban, serdülőben, illetve az ifjúsági és a gyermek korosztályban egyaránt. Ide tartozik a diákolimpia is, ahol a hatodik korcsoportban győztünk, az ötödikben pedig másodikok lettünk.

A dunaújvárosiak edzője a játékoskeret várható változásairól elmondta, hogy jelen állás szerint anyagi okok miatt nem tudják megtartani Lukács Attilát, Bokor Eleket és Hatvany Attilát sem. Mindhárman szívesen maradnának, de egyszerűen nem tudnak fizetni nekik. Jan Johansson az Egyesült Államokba költözik, ott jár majd egyetemre.

Tomanóczy szerint Tóth András, illetve a fiatalok közül Pápai Péter, Szücs Ákos, Dávid Csanád és Szabó Balázs a Dunaferr játékosa marad, pedig korábban Szüccsel kapcsolatban a Veszprém, Dáviddal kapcsolatban pedig a Kaposvár érdeklődéséről lehetett hallani. Érkezik Székesfehérvárról az utánpótlás-válogatott Neukum Gábor, a felnőtt keretet rajta kívül ismét a klub saját fiataljaival töltik majd fel. Apropó, utánpótlás! A Dunaferrnél zajló munkának újra olyan jó híre van országszerte, hogy körülbelül tíz-tizenkét gyerek érkezése várható a szezon kezdetéig.

Címkék: dunaújváros röplabda dunaferr tomanóczy

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr283005929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása