BSE–Vasas döntő lesz

 2011.03.21. 19:22

A BSE-FCSM 3:0-ra nyert az Újpesti TE otthonában a női Extraliga elődöntőjének negyedik mérkőzésén. Képgaléria itt! A címvédő 3:1-re megnyerte a párharcot, és bejutott a fináléba, ahol a Vasassal találkozik.

Érdekesség, hogy a BSE és a Vasas korábban a bajnokságban háromszor (2004, 2006, 2010), a Magyar Kupában pedig egyszer játszott egymás ellen, s mindannyiszor a városmajoriak nyerték a párharcot. Az óbudaiak mérlege az idei szezonban sem valami fényes a városi riválissal szemben, hiszen négyszer találkoztak, és a Vasas még szettet sem tudott nyerni...

Már fél órával a kezdés előtt majdnem teltház volt, délután hat órára pedig teljesen megtelt a lelátó, még a karzat is!

Több hibával kezdett mindkét csapat, két nyitásrontása volt a BSE-nek, egyet Kapuvári Melinda is hibázott, az első technikai szünetre kétpontos vendégvezetéssel mentek a csapatok (6:8). Az újpesti lányok védekezése folyamatosan javult, így utolérték ellenfelüket (10:10), de a támadásaik még nem igazán jöttek össze, így ismét elhúztak a vendégek. 11:15-nél Farkas Mihály időt kért, hogy megtörje a BSE lendületét, de nem járt sikerrel, mert a második technikaira is négypontos különbséggel mentek a csapatok (12:16). Az újpestieknél a támadások nem lettek pontosabbak, ezt megengedhetetlen a bajnokcsapattal szemben. Farkas Mihály ismét időkéréssel próbált új erőt adni játékosainak, de hasztalan. A különbség egyre csak nőtt (13:19). Hiába cserélt többet az UTE edzője, ezt a szettet magabiztosan nyerte a BSE (16:25, 0:1).

A folytatás sem hozott nagy változást, továbbra is maradtak a ki nem kényszerített hibák hazai oldalon, de az újpestiek becsületükre váljék, hogy nem adták fel és küzdöttek tovább. Az első technikaira ismét kétpontos vendégelőnnyel mentek a csapatok (6:8), de a küzdésnek lett eredménye, mert egyenlített az UTE (8:8). A hazai támadások egyre pontosabbak lettek, igazi rangadó hangulata lett a mérkőzésnek. A szurkolók űzték-hajtották a hazaiakat, amit siker koronázott, mert két ponttal átvette a vezetést kedvenc együttesük (15:13). A BSE edzője igyekezett lassítani a mérkőzés dinamikáját egy időkéréssel. Egy vitatható bírói ítélet miatt igencsak paprikássá vált a hangulat, ami igazi pszichikai harccá formálta a mérkőzést. A csarnokban egy tűt sem lehetett leejteni, és dübörgött a lelátó a hazaiak egypontos vezetésénél (20:19). Szombathelyi Kitti kritikus pillanatban nyitást rontott, majd a BSE-nél ütést hibáztak (21:21). A szett vége igazi drámává fajult, átvette a vezetést a BSE egy játékvezetői ítélet eredményeképpen. A labda valóban az UTE térfelén landolt, viszont antennán kívülről érkezett (23:24)! Itt persze állt a játék egy percet, az újpesti játékosok nem tudtak koncentrálni, emiatt Farkas Mihály előrelátóan azonnal időt kért, de Ancsin Ildikó elnézte a nyitást, így a BSE nyerte a második szettet is (23:25, 0:2).

Az újpestiek erősen bekezdtek a harmadik játékrészben. A támadások pontosak voltak, a szívük vitte a hazaiakat, aminek meg is lett az eredménye, hárompontos előnnyel mentek az első technikai szünetre (8:5). Kis koncentrációzavar jött mindkét félnél, több nyitást is rontottak, de a gödörből hamarabb kitápászkodott a vendégcsapat, és át is vette a vezetést (11:13). Farkas Mihály időt kért, az idegek játékát azonban úgy tűnt, jobban viselte a bajnoki címvédő, mert elhúzott három ponttal (11:14). Az újpestiek sem hagyták annyiban, kiváló sáncmunkával felzárkóztak egy pontra (14:15). A technikai szünet kétpontos BSE-vezetést hozott, majd egy rosszul sikerült UTE-támadás után időt kért Farkas Mihály (14:17). Egy-egy pont után egy szépen kidolgozott támadást Sándor Renáta fejezett be, ez fontos pontja volt a szettnek. A BSE bátran és pontosan támadott, a különbség tovább nőtt (15:19). Ezután még megrázta magát a hazai csapat, kapaszkodott, Dambendzet Nathalie fontos pontokat ütött, életbe tartva az újpesti reményeket (19:21). A hosszú energianyelő meneteket jobban bírta a BSE, Dambendzet egymaga vitte a támadásokat emberfeletti teljesítményt nyújtva, így csapatának sikerült megközelítenie a BSE-t (23:24). A csarnok zúgott, nem lehetett hallani egymás hangját, de a végső támadásban a BSE-sáncról a hazai pályára esett vissza a labda (23:25, 0:3).

Extraliga, nők, elődöntő, 4. mérkőzés

Újpesti TE – BSE-FCSM 0:3 (–16, –23, –23)
Újpest, 400 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Adler
Újpest: Várhegyi 8, Dambendzet 11, Papizsanszka 4, Battlay 2, Kapuvári 14, Kovács T. 9. Csere: Ancsin I. (liberó), Szombathelyi K., Rácz 1, Lutter E. Edző: Farkas Mihály
BSE: Horváth A. 14, Tóthné 8, Gudmann 1, Sándor R. 17, Hackl 1, Kötél D. 7. Csere: Tóth A. (liberó), Kolada. Edző: Hollósy László

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:8, 10:10, 11:15, 13:19. 2. játszma: 6:8, 8:8, 15:13, 16:16, 21:21, 23:23. 3. játszma: 8:5, 10:10, 11:13, 14:16, 17:20, 20:23, 23:24

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Farkas Mihály: – Gratulálok a BSE-nek. Ott a helye a döntőben.
Hollósy László: – Ma végleg bizonyítottuk, hogy nem One Man Show van, mert ezt a meccset a csapat nyerte meg, mindenki hozzátette azt, amit elvárok tőle.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:1, a BSE javára.

A rájátszás további programja
Döntő:
BSE-FCSM – Vasas Duna Autó Óbuda
A 3. helyért: TEVA-Gödöllői RC – Újpesti TE
Az 5. helyért: NRK-Nyíregyháza – Békéscsaba/MÁV Előre
A 7. helyért: MÁV Előre/Békéscsaba – Albrecht-Miskolci VSC-MISI

(forrás: utevolley.hu)

Köszönöm Zsófi és Gabi!

Címkék: röplabda ute újpest bse extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr842760030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása