Hosszú szünetet követően kedden a negyeddöntővel folytatódik a női Extraliga. A rájátszás első körében a Vasas ellenfele a lelkes fiatalokból álló székesfehérvári MÁV Előre együttese lesz.

A bajnoki szünetben több felkészülési mérkőzést játszott a fővárosi együttes, amely először az Újpestet, majd a Nyíregyházát és a Békéscsabát látta vendégül a Folyondár utcában. Az UTE ellen szép játékot bemutatva nyertek 3:1-re az óbudaiak, aztán az alaposan megfogyatkozott NRK ellen jött egy könnyed siker (4:0). A viharsarkiak viszont ismét bizonyították, hogy egyre jobban összeállnak, és képesek bárkit meglepni. Ezúttal is ez történt és 3:2-re győztek, igaz, a Vasasnál a negyedik szettől már a cserék játszottak. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a negyedik játszmában hosszú sérülése után visszatért Oláh Vivien, aki nagy taps közepette léphetett újra pályára. Jó volt látni, hogy a hosszú kihagyás után is lehet rá számítani, egyből vezéregyéniséggé lépett elő.

Az ő játékát valószínűleg még nem fogja megkockáztatni a negyeddöntőben Jókay Zoltán edző. Csak csereként lesz nevezve, és kizárólag vészhelyzetben fog rá számítani a tréner. A fehérváriak nem edzőmeccsel, hanem diákolimpia-döntővel hangolódtak a rájátszásra, amit játszmavesztés nélkül meg is nyertek.

A pályaelőny mellett a magassági fölény is a fővárosi csapat mellett szól, ám a két együttes alapszakasz-meccseiből kiindulva nagyon izgalmas találkozóra lehet majd számítani. Ráadásul nem titok az sem, hogy a két csapat játékosai nem éppen puszipajtások, és hatalmas rivalizálás van közöttük, ami néha már-már túlmegy a sportszerűség határain is.

Az alapszakasz első összecsapását például sokáig emlegették – igaz, ehhez kellett a játékvezetők közreműködése is –, hiszen a negyedik szettben elszabadultak az indulatok. Tálas Zsuzsanna, Dzunics Anna és Fésüs Irén is sárgalapot kapott, majd a fehérvári edzőt a lefújás után sárga-piroslappal ki is zárták. A juniortalálkozón sem csillapodtak a kedélyek, akkor a Kőnig Gábort betegség miatt helyettesítő Jókay Zoltán jutott ugyanarra a sorsra, mint kollégája. Ennek az lett a következménye, hogy Fésüs Irént három meccsre, míg Jókay Zoltán két hónapra tiltotta el a fegyelmi bizottság. A meccset a Vasas nyerte 3:2-re. A fővárosi találkozó már sokkal nyugodtabb volt, bár egymás piszkálásból ekkora is jutott, de ezúttal nem fajult el ez a viselkedés. Ezt a meccset 3:1-re nyerte a Vasas Dékány Bernadett remeklésének is köszönhetően, aki egymaga harminc pontot ütött.

Biztos, hogy izgalomban ezúttal sem lesz hiány, és egy feszült, kiélezett küzdelmet láthatnak majd a nézők. A Vasas számára nagyon fontos lenne a két mérkőzésen való továbbjutás, hiszen így több ideje maradna a csapatnak a pihenésre, és az egy hét múlva kezdődő Magyar Kupa négyes döntőre való felkészülésre is.

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: máv székesfehérvár röplabda fehérvár vasas előre extraliga máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr812699640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása