Bár a HPQ-Szegedi RSE hazai pályán 3:0-ra nyert a Szolnoki Főiskola RK-SI ellen a férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, a csongrádiaknak nem sikerült a bravúr, jobb pontarányuknak köszönhetően a szolnokiak jutottak tovább, s megszakítás nélkül immár harmadszor ott lehetnek a négyes döntőben.

Mind a három szett nagyon szoros játékot hozott, az elsőben egyik csapat sem vezetett kettőnél több ponttal, végül a hazaiak bírták jobban idegekkel, s némi ráadást követően lezárták a játszmát (27:25, 1:0). A folytatásban 6:2-nél már néggyel is vezetett a Szeged, de feljöttek a szolnokiak és fej-fej mellett haladva szerezte a pontokat mindkét csapat, de a vége ismét a szegedieké volt (25:23, 2:0). A harmadik szett az elsőhöz hasonlóan alakult, azzal a különbséggel, hogy 9:12-nél a vendégek vezettek hárommal, de visszavette a kezdeményezést a csongrádi együttes, és a végén jobban koncentrálva 22:23 után fordítani és nyerni tudott (25:23, 3:0).

A továbbjutáshoz a játszmavesztés nélküli győzelmen kívül arra is szüksége lett volna a Szegednek, hogy a vendégek ne tudjanak 61 pontnál többet szerezni, ez azonban a szoros eredmény miatt nem sikerült, így a Szolnok került a négy közé.

Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő, visszavágó

HPQ-Szegedi RSE – Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0 (25, 23, 23)
Szeged, 250 néző. Játékvezetők: Vári, Hóbor
Szeged: Torma, Bitó, Petheő, Bondor, Babanyecz, Posztós. Csere: Filius (liberó), Strezeneczki, Csíkos, Csányi R. Edző: Mészáros Péter
Szolnok: Bede, Tóth III G., Rása A., Rása G., Kovács S., Csépke. Csere: Gulyás F. (liberó), Bodonyi, Tóth I., Tarjányi, Szőllősi. Edző: Juhász György

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mészáros Péter: – Le a kalappal a játékosok előtt, mindent megpróbáltunk. Kár, hogy vannak olyanok, akiket nem érdekel a szegedi röplabda...
Juhász György: – Gratulálok mind a két csapatnak. Nagyon jó, és színvonalas mérkőzés volt. A győzelmet jobban akaró csapat nyerte meg. Gratulálok a Szegednek!

Továbbjutott: Szolnok (3:3, 147:138)

Dorog ESE – Fino-Kaposvár 0:3 (–17, –16, –18). Továbbjutott: Kaposvár

(forrás: szegedma.hu, fotó: delmagyar.hu)

Címkék: szeged szolnok röplabda magyar kupa hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr822617355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása