A kényszerből új felállásban, nem hibátlanul, ugyanakkor óriási lelkesedéssel játszó Company Nyelviskola-Veszprémi RC hazai pályán 3:1-re nyert a Dági KSE ellen a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának negyedik fordulójában!

Mindkét csapat számára rendkívül fontos volt a találkozó a középszakasz ötödik helyéért zajló küzdelemben. A mérkőzés súlyát növelte, hogy pénteken mindkét együttes kikapott, a Veszprém a Szeged otthonában, a Dág pedig saját csarnokában a Csepeltől szenvedett vereséget. Nyári Sándor edzőnek ismét három játékosát kellett nélkülöznie, ezért alapos szerkezetváltozáson esett át a hazai csapat, de rendkívül motiváltan léptek pályára a játékosok.

A találkozó elején három ponttal nyitott a Dág (0:3), Nyári Sándor azonnal időt kért, ami megtörte a vendégek lendületét, fel is jött egy pontra a házigazda (2:3). Mindkét csapat sokat hibázott, az első technikai időnél két pont volt a Dág előnye (6:8). Mindent megtettek a bakonyiak az egyenlítésért, ami 13:13-nál sikerült is, sőt egy pont erejéig még a vezetést is átvették (14:13). A folytatás is rendkívül izgalmasra sikeredett, egy-két ponttal a vendégek vezettek, de 21:21-nél újra sikerült az egyenlítés a Veszprém számára. A hajrában Czintula Mihály vezérletével nagyobb lelkesedéssel és koncentráltabban játszott a házigazda, egy gyors pontváltást követően a vendégek kénytelenek voltak végignézni, ahogyan a veszprémiek zsinórban három pontot ütve játszmaelőnyt szereznek (25:22, 1:0).

A második szettben elsősorban támadásban kereste a helyét a veszprémi csapat, a Dág jobb játékkal nagyobb előnyt is kicsikarhatott volna, de sokat hibáztak a látogatók – több ízben nyitást is –, így csak egy-két ponttal tudtak vezetni. 2:3, majd 4:6 volt az állás, ekkor összekapták magukat a hazaiak, és egyenlítettek (6:6). Még a vezetést is sikerült átvenniük 8:7-nél, de jobban már nem tudtak meglépni. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, 10:11-nél a Dágnál, 14:13-nál a Veszprémnél volt az előny. 18:16-nál sikerült kétpontos előnyt szerezniük a bakonyiaknak, de nem örülhettek sokáig, ugyanis zsinórban négy pontot ütött, s ezzel fordított a Dág (18:20). Nyári Sándor cserélt, együttese pedig egyenlített (20:20). A legvégén hiába vezettek újra kettővel a vendégek (20:22), az első szetthez hasonlóan állva hagyták a hazaiak a Dágot, és Németh Zoltán fantasztikus nyitásaival behúzták a lélektanilag is nagyon fontos második játszmát (25:22, 2:0).

Minden dicséret megilleti a vendégeket is, hiszen nem adták fel, gyorsan kikecmeregtek a gödörből, és átvették az irányítást a harmadik szettben. Az első technikai időnél már négy ponttal vezettek (4:8), a veszprémiek nem találták a Dág jó védekezésének ellenszerét. Nyári Sándor hiába adta folyamatosan a tanácsokat a pálya széléről, 5:11-nél kénytelen volt időt kérni. A szünet ismét megtörte a vendégek lendületét, két pontot azonnal sikerült lefaragnia hátrányából a hazai csapatnak (7:11), majd 11:14-nél már csak három volt a vendégek előnye. A Dág sáncmunkája továbbra is jól működött, és támadásban is lelkesek voltak a vendégek, így nem sikerült a veszprémi egyenlítés. 16:22-nél zsinórban hármat ütve újra felzárkóztak a bakonyiak háromra (19:22), azonban a vendégek ezúttal már nem hibáztak, megnyerték a harmadik játszmát, ami a mutatott játék alapján járt nekik (21:25, 2:1).

A negyedik játszma elején is a Dág vezetett, 3:6-nál már három is volt az előnye a vendégeknek, de nem sikerült megakadályozniuk a veszprémi egyenlítést (7:7). A folytatásban is rendre a Dág vezetett, de nem tudott meglépni a lelkesen küzdő veszprémiektől. 10:13-nál újra három pont volt a differencia, de házigazda 14:14-nél egalizált, így jöhetett a dágiak időkérése. A veszprémi szurkolók nagy örömére végre a hazaiaknál volt az előny (16:15). A záró periódusban lelépte ellenfelét a Veszprém, óriási akarással és lendülettel elhúzott 21:17-re, ahonnan már nem volt visszaút a Dág számára. A hajrában ismét jobban koncentráló hazaiak megérdemelten nyerték meg a negyedik játszmát, és vele együtt a mérkőzést is, amivel nagy lépést tettek az ötödik hely megszerzése felé (25:21, 3:1).

Most vált igazi csapattá a szezon eleje óta formálódó Veszprém, ugyanis ezen a meccsen olyan fantasztikusan küzdött, ami előtt le a kalappal! A bakonyiak nagy fegyvertényt hajtottak végre, hiszen tartalékos összeállításban nyertek az ezúttal a szokásosnál visszafogottabban teljesítő Dág ellen.

A mérkőzés legjobbja
A győztes veszprémiek feladója, Dolgos Attila végigrobotolta, végigszaladgálta a meccset, rengeteget dolgozott, és az esetek döntő többségében jó megoldást választott, ezen kívül határtalan lelkesedésével és győzni akarásával ő volt együttese egyik motorja. Nyári Sándor edző a meccs előtt másfél órával tudta meg, hogy centere, Cziczó Gábor sérülés miatt ezúttal sem tud pályára lépni, ezért Németh Ervint jelölte erre a posztra. A rendkívül technikás, tapasztalt röplabdázó ismét bizonyította, hogy rá a legnehezebb helyzetben is lehet számítani, hiszen zokszó nélkül, jól oldotta meg feladatát. Németh Zoltán szintén lelkesen, nagy odaadással játszott, hatékonyan támadott, nyitásfogadásai pontosak voltak, rendkívül jól szervált, nagyon hasznos tagja volt csapatának, de ugyanez szó szerint igaz Tóth Tiborra is, aki a szettek végjátékában, szoros állásnál is bátran vállalkozott, és nem is vallott kudarcot! A mérkőzés legjobbja ezúttal a mezőny legeredményesebbje, Czintula Mihály volt. Ő vállalta a legtöbbet a hazaiaknál, talán többször rontott, mint társai, de magabiztos és megbízható volt, húzta magával a többiekt, eredményes támadójátékával pedig egyik legfőbb letéteményese volt a Veszprém sikerének. A Dág együtteséből a két center, Szauter Péter és Horváth Gábor játéka dicsérhető, de támadásban a szélsőütők sem rontottak sokat. De azt a keveset kritikus helyzetben! Illetve a rengeteg szerva hibát nem bírta el a kistelepülés együttese.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 4. forduló

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – Dági KSE 3:1 (22, 22, –21, 21)
Veszprém, 40 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Stefik
Veszprém: Dolgos 5, Németh E. 2, Németh Z. 15, Czintula M. 25, Tóth T. 20, Seck 1. Csere: Katona P. (liberó), Kráml 1. Edző: Nyári Sándor
Dág: Oszuska G. 1, Szauter P. 12, Oszuska II Z. 11, Jánossy 12, Pollák 9, Horváth G. 8. Csere: Bársony (liberó), Szombath 1, Zirigh. Edző: Oszuska I Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:8, 11:10, 14:16, 17:19, 19:21, 22:21, 24:22. 2. játszma: 8:7, 14:14, 18:16, 18.20, 20:20, 20:22. 3. játszma: 4:9, 11:14, 13:18, 20:22. 4. játszma: 7:8, 12:14, 15:14, 21:17, 23:19

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nyári Sándor: – A kilenc jelenlévő játékos a távolmaradókért is küzdött! Mindenkit dicséret érdemel, ez a mai siker a szív diadala volt!
Oszuska I Zoltán: – Nyerhettünk volna két szettel többet simán... Sajnos nagyon-nagyon rosszul játszottunk. Egy hete nem hittem el, hogy ez bekövetkezhet. Mindenki a tudása alatt teljesített, nem tudnék kiemelni senkit.

Csepel – MAFC-BME-Mapei 3:1 (16, –21, 23, 27)
Csepel, 70 néző. Játékvezetők: Mocsnik, Pőcze
Csepel: Pajor, Buzás, Tamasi, Budaházi, Kunert, Daróczi. Csere: Kelemen (liberó), Szabó-Erdélyi. Edző: Tamás Zoltán
MAFC: Vocskó M., Tari, Dzsáber, Jahn, Szappanos M., Takács G. Csere: Tihanyi (liberó), Oláh, Markovich. Edző: Vocskó György

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért,
Az állás 4 forduló után
1. Veszprém 7 pont (10:6, 4 mérkőzés)
2. Csepel 6 pont (8:9, 4 mérkőzés)
3. Dág 4 pont (6:7, 3 mérkőzés)
4. MAFC 4 pont (5:6, 3 mérkőzés)
5. Szeged 3 pont (3:4, 2 mérkőzés)

(forrás: hajraveszprem.hu)

Címkék: veszprém röplabda extraliga dág vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr432608863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása