Kaposváron összefogtak a röplabdáért, és mindenki azért dolgozik, hogy ez a világszerte népszerű labdajáték végre hazánkban is újra visszanyerje régi fényét. Ezzel a mottóval tartott közös évadnyitó sajtótájékoztatót a Fino-Kaposvár bajnok és kupagyőztes együttese, a Kaposvári Női RC NB I-es alakulata, és a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely SE a felsőmocsoládi Bánó Mária Kastélyszállóban.

A program a Fino tájékoztatójával kezdődött. A klub helyzetéről és céljairól dr. Borbély Csaba elnökségi tag beszélt, az együttes felkészüléséről és a Közép-európai Liga-szerepléssel kapcsolatos tervekről pedig Demeter György vezetőedző tájékoztatta a megjelenteket. A 14-szeres bajnok és 15-szörös Magyar Kupa-győztes társaság egy év szünet után tér vissza a nemzetközi porondra, és szeptember végétől újra pályára lép a szlovák, osztrák, szlovén, horvát és magyar klubokat tömörítő Közép-európai Ligában.

A nyári szünetben mindkét válogatott center, Nagy József és Szabó Alpár is távozott Kaposvárról, a helyükre a két szezon után visszatérő Kovács I Zoltán és a kazincbarcikai Juhász Péter érkezett erre a posztra. A fiúk szeretnének az elmúlt évek, évtizedek hagyományainak megfelelően szerepelni a 2012—2013-as évadban is: a nemzetközi porondon a tisztes helytállás a cél, itthon pedig a címvédés mindkét sorozatban.

A somogyi megyeszékhely a röplabda igazi hazai fellegvára, amit az is bizonyít, hogy a női szakág is képviselteti magát az NB I-ben. A tájékoztatón bejelentették, hogy a legutóbbi pontvadászat kilencedik helyezettje, az amatőr alapon működő és saját nevelésű fiatalokra épülő együttes az új évadtól 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem néven folytatja szereplését. A támogatói szerződést Orosz Ferenc klubelnök és az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. ügyvezetője, dr. Karl Schultes látta el kézjegyével.

Pálfy Marianna vezetőedző elárulta: még formálódik a fiatal csapat, de a lányok jól dolgoztak az elmúlt másfél hónapban. A két visszatérő, Kondor Tímea és Csitári Virág, valamint a Szolnokról igazolt Szívós Ildikó egyaránt erősítést jelent, így a cél a nyolc közé kerülés az élvonalban. Az egyesület és a Kaposvári Egyetem közötti együttműködésnek köszönhetően az új tanévben immár négy kaposvári egyetemista erősíti az együttest!

A jövő kaposvári röplabdájának záloga a tudatos, szervezett utánpótlás-nevelés lehet. A Kaposvári Röplabda Akadémia tavaly nyári megalakulása után mozgalmasan és eredményesen telt az elmúlt év. Az egyesület a mini, a gyermek, a serdülő és az ifjúsági korcsoportban működtet csapatokat, ami több mint 200 kaposvári fiatal rendszeres versenyeztetését jelenti! Az akadémia az első nagy sikereket is elérte a tavasszal.

A gyermek és az ifjúsági fiúcsapat egyaránt magyar bajnoki címet szerzett  Kovács Balázs, illetve Varga Péter edző irányításával. A fiatalok külföldre is eljutottak, ahol szintén megállták a helyüket. Ausztriában, a simmeringi pünkösdi füves pályás nemzetközi utánpótlás tornán a fiúk Ágfalvi Krisztina edző vezetésével az első helyet szerezték meg.

— Mint az közismert, a röplabda nem került be a társasági adóból támogatott öt labdajáték közé, így az akadémia vezetése nincs könnyű helyzetben, amikor szeretné megteremteni a stabil működés hátterét. Az ország egyik jelentős utánpótlás-bázisaként abban bízunk, hogy hosszú távon is segíthetjük abban a magyar röplabdasportot, hogy visszatérjen a legjobbak közé. És azt kívánom, hogy a kaposvári férfi és női csapat őrizze meg kivívott a helyét az NB I-ben — fogalmazott Horváth Éva elnök-asszony.

A közös gondolkodás és a közös munka jegyében, a program zárásaként, együttműködési megállapodást kötött a Kaposvári Röplabda Akadémia és a két felvevő egyesület, a Fino és az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. pedig a 2012/2013-as évadban is jelentős összeggel támogatja majd az utánpótlás-bázist.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: akadémia kaposvár fino röplabda diamant knrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr524786724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása