A magyar férfi- és női röplabda-válogatottak Európa-bajnoki selejtezőre készülnek. Azt azonban, hogy miként, nagyjából senki nem tudja.

Figyelemfelkeltő plakátok, hangzatos sajtótájékoztató, a TAO-támogatásért folytatott elkeseredett küzdelem – nulla kommunikáció. Röviden így lehet jellemezni a Magyar Röplabdaszövetség elmúlt heteit.

Az MRSZ mostani vezetése – mely a hírek szerint hatalmas hiányt halmozott fel a költségvetésében – hónapok óta egy dolog körül forog: valamilyen úton-módon bejuttatni a sportágat a kiemelt látványsportok közé, és ezzel megmenteni a teljes haláltól.

Ezzel persze alapvetően nem lenne semmi baj, ám a törekvések eléréséhez talán nem ártana a hangzatos kinyilatkoztatásokon kívül érdemi munkát is végezni. Ugyan a szövetség hivatalos honlapján a mai napon megjelent egy újabb (immáron a sokadik) írás írról, hogy a röplabda legyen látványsport, ehhez ráadásul egy nagyszerű szakmai anyagot is mellékelnek, ám azt például továbbra sem tudni, hogy az – elméletileg – a sportág kirakatcsapatként funkcionáló, Európa-bajnoki selejtezőre készülő férfi és női válogatottak hol, milyen körülmények között, hogyan készültek/készülnek az előttük álló feladatokra.

Mindezt már csak azért is különösen érdekes, mert mindkét együttes több felkészülési mérkőzést is játszott az elmúlt hetekben. A férfiak összesen négy meccset játszottak Románia legjobbjaival (kettőt kint, kettőt itthon, Izsákon), a női csapat pedig Szlovákiával mérkőzött meg kétszer is Poprádon. Nos, a hat meccsről a szövetség hivatalos honlapján „beszámolóként” semmi (!) információ nem található – az MRSZ Facebook-oldalán láthatunk két bejegyzést: az egyik egy fotó „Magyar férfi válogatott a romániai felkészülési mérkőzésen” címmel, a másik pedig egy egy héttel későbbi kiírás, miszerint „Óriási küzdelemben, több mint két és fél órás mérkőzésen 3-2 arányú vereséget szenvedett a magyar férfi válogatott a Románia elleni Izsákon megrendezett felkêszülési mérkőzésen!”.

Nem tudjuk, mi zajlik a szövetségben (azon kívül, hogy átvilágítás), de véleményünk szerint a mai világban az a minimum lenne, hogy egy sportág nemzeti válogatottjának mérkőzéseiről beszámoló jelenjen meg a hivatalos sportági oldalon. Mert beszélni lehet TAO-ról, látványsportról, és mindenről, de az, hogy 2012-ben egy (elvileg) fontos selejtező előtt hetekig semmilyen információ nincsen a nemzeti csapatról, nos, az teljességgel nonszensz.

(forrás: sport365.hu, szerző: Kovács Gábor)

Címkék: magyar magyarország európa selejtező válogatott eb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr964755052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása