A Palota RSC szeptember 1-én, jövő szombaton a Károly Róbert Szakközépiskolában első alkalommal rendezi meg a Szalayné Sebők Éva-emléktornát, amelyen a házigazdán kívül a Budai XI, a Veszprémi Egyetemi SC és az Agria RC-Eger vesz részt ― tájékoztatta a hunvolley.blog-ot Nyári Sándor vezetőedző.

Már régen elcsitultak a női NB I előző idényének záróakkordjai, s mint ismert, az elmúlt év őszén sorozatban betliző, tavasszal kissé magára találó Palota RSC együttese az osztályozótornán elvérzett. Az élet úgy hozta, hogy az NB I-es középmezőnyben évek óta izmosan helytálló Szolnoki Főiskola RK-SI visszalépett az élvonaltól, így a szabályok értelmében a legjobb kiesőhelyen végző rákospalotaiak ismét a legjobbak között szerepelhetnek.

A csapat vezetőedzője, Nyári Sándor kifejtette, hogy a XV. kerületi önkormányzat segíti az egyesületet, amelynek ez egyben feladatot is jelent, mégpedig a biztos bennmaradás elvárását, s a 7-10. hely valamelyikének megszerzését.

― Az elmúlt év keserű tapasztalatai után a folytatás inkább kihívás, vagy kötelességtudat?
― Abban a pillanatban, amikor eldőlt, hogy kiesünk, az öltözőben elmondtam a lányoknak, hogy történjék bármi, ha a szakosztály kívánja, még legalább egy évig együtt kívánok velük dolgozni, és velük együtt akarok visszajutni az NB I-be ― mesélte a négyszeres bajnok, ötszörös Magyar Kupa-aranyérmes mester. ― Néhány fiatal tehetségnek, Nyuka Noéminak, Oláh Evelynnek talán jót tett volna a lazább NB II-es szereplés, de be kell látnunk, hogy az igazi megmérettetés az első osztály, és szerintem erre nyugodt körülmények között képes is a csapat.

― Hogyan indulnak neki? Lesznek változások?
― Nyáron szinte kétnaponként csörgött a telefonom, Balogh Beatrixszal, aki nagyszerű kolléga, és Kocsis Lajos szakosztályvezetővel folyamatosan egyeztettünk a hogyan továbbról. Mindketten tiszteletre méltóan kiálltak a csapat mellett, s térdig lejárták a lábukat a XV. kerületi önkormányzattal való túlélési egyezetésben. Nélkülük nem tartanánk itt, bár kétségtelen, hogy az önkormányzat mellénk állása egyben feladatot is jelent, mégpedig a biztos bennmaradás elvárását, s a 7-10. hely valamelyikének megszerzését.

― Lelkes munkával, szerkezeti átalakítással alkalmas erre ez a csapat?
― Az előző szezonban szereplők közül nagyon sokan bizonyították, hogy tehetséges emberek. A fiatal Papp Dórának és Soós Ivettnek helye van a mostani csapatban is, szerintem ingergazdagabb környezetben még nagyobbat fognak alkotni. Péter Krisztina és Ihász Dóra nagy versenyben volt az irányítóposzton, mindkettő becsülettel tette a dolgát, de a TF-ből érkező Szűcs Anita feltétlenül tovább növeli a konkurenciát. Sajnálom Kása Enikő elvesztését. Chován Ágnes nem túl sikeres térdműtétje után rengeteget kínlódott, de tette a dolgát, neki új szerepkörben, ha lehiggad, perdöntő pozíciója lehet. Keppel Barbara center- és diagonál-helyen is egyik legjobbunk volt, a fiatal Nyuka Noémi igazi centertehetség, és ugyanezen a poszton számíttok Karácsonyi Júliára is. A két nagyszerű őspalotai, Balogh Beatrix és Valasik Marietta még edzésben marad, de úgy gondolom, hogy élesben talán már nem lesz szükség rájuk. A csapat kétségtelenül erősödik, Kriegel Orsolya játékintelligenciája és technikai képzettsége nyugalmat adhat a csapatnak. Szikszai Viktória a magyar női mezőny egyik legmegbízhatóbb centere, de örülök Kovács Eszter érkezésének is, akinek általános képzettsége előremutató. Fodor Krisztina tanulmányai miatt sajnos elköszönt, Nagy Viktória tehetséges ember, de mostanában nem sokat láttuk. Szilágyi Évára liberóként továbbra is számíthatunk.

― Mi lesz a program a közeljövőben?
― Megkezdtük a felkészülést, és közmegelégedésre szeptember elsején megrendezzük a Szalayné Sebők Éva-emléktornát, melyet a XV. kerületi önkormányzat eltávozott díszpolgárának emlékére teljes mellszélességgel támogat. A Budai XI SE, az Agria RC-Eger, valamint a Veszprémi Egyetemi SC is az első hívó szóra elfogadta a meghívásunkat. Egy héttel később a hagyományos veszprémi Balaton Kupán veszünk részt. Úgy érzem, az edzéseken lényegesen nagyobb a figyelem és az elszántság. Mindenki tudja, hogy bizonyítanunk kell, a csapatot képesnek tartom, hogy stabil helye legyen az NB I-ben, s remélem, a következő évben még szebb álmokat szövögethetünk.

― A jelentős átrendeződés, az erőviszonyok változása után mit jósol a magyar bajnokságra?
― Úgy érzem, a Gödöllőnek a legerősebb a játékosállománya. Ha valamikor, hát most eljött az ideje, hogy megcélozza a bajnoki címet. A nagy ellenlábasok közül a Vasast nagy vérveszteségek érték, kérdés, mire lesz ez elég. Tudomásom szerint a BSE a szakosztályban meglévő pénzügyi és szakmai feszültségek miatt szinte minden kulcsjátékosát elvesztette. A Békéscsaba évek óta keményen dolgozik, a vetélytársak gyengülésével, és az ott folyó kiváló szakmai munkával akár dobogóra is juthat. A Miskolc nagyjából együtt maradt, és az élmezőnyben a helye. Nagyon pozitív híreket hallottam a TF megerősödéséről, nagyon rég volt az, hogy egy egyetemi csapatnál profi körülmények között dolgozhattak, és ez most biztos meghozhatja a gyümölcsét. Az Újpest nagyon átalakul, fogalmam nincs mire lesz ez most elég. Az eddig nem említett csapatok közül (Budai XI SE, Kaposvár, Veszprém, Nyíregyháza) mindegyikkel versenyben kell lennünk, remélem, minél sikeresebben, hiszen ez az esztendő sorsfordító lehet a szakosztály életében.

― Nyolc duplaforduló lesz az alapszakaszban. Erről is van véleménye?
― A csaptok zöme amatőr, vagy félamatőr, így a pénteki utazások alkalmával valószínű, hogy a látogatók nem tudnak a legerősebb keretükkel érkezni. Ez torzíthatja a valós erőviszonyokat, de ezekben a dolgokban sajnos nem a szakosztályok döntenek...

Címkék: palota nyári sebők emléktorna szalayné

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr634721153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása