Az élvonalban indul a Pécs

 2012.07.30. 16:56

A PTE-PEAC férficsapata beadta nevezését az NB I következő idényére. Várhatóan 10+1 csapatos lesz a bajnokság, a Kaposvár csak a rájátszásban kapcsolódik be, addig a Közép-európai Ligában játszik. Az utolsó helyezett kiesik az élvonalból.

A baranyaiak számára immár gyermek-, serdülő- és juniorcsapat indítása is kötelező, de a PEAC a másik két NB I-es egyetemi csapat (DEAC és MAFC) példáját követve felmentést kért a serdülők indítása alól.

― A három éve megkezdett alsóbb korosztályos utánpótlás-nevelő munka eredménye, hogy tudunk gyermek csapatot kiállítani, de serdülőkorig még nem értek fel a gyerekek, ott nagyon kevés játékosunk van ― mondta Gyöngyösi Zoltán, a Pécs edzője. ― A felnőtt csapatot illetően augusztus 1-20. között egyéni felkészülés van, illetve a legtöbb játékosom strandröplabdában versenyez. Augusztus 21-től napi edzéssel készülünk, körülbelül négy-öt hetünk lesz az első bajnokiig. Augusztus végén, szeptember elején felkészülési tornán veszünk részt Hollandiában, az egyik játékosunk meghívásának köszönhetően, és ezen kívül is több tesztmérkőzést tervezek.

A feljutó csapat kerete teljes mértékben a tréner rendelkezésére áll, és lesznek új játékosok is: a négyesütő Fodor Dániel hazatér az Egyesült Államokból, a center Arrun Nesarajah érkezik az orvosi karra, és tárgyalásban vannak még egy négyesütővel, egy feladóval, és egy ismert, sérülésből lábadozó játékossal is.

― A Kaposvári Röplabda Akadémiától augusztus közepéig kapunk választ, hogy együttműködésünk keretében tudnak-e egy-két játékossal segíteni. Ha ezekből a tárgyalásokból néhány sikeres lesz, akkor közel húszfős, bennmaradásra esélyes csapattal vághatunk neki az idénynek. Az NB I-es felnőtt-, junior- és gyermekbajnokságon kívül ismét szeretnénk csapatot indítani a Somogy Megyei Bajnokságban, és az általunk szervezett Pécs Városi Bajnokságban is több együttest fogunk szerepeltetni.

Címkék: pécs bajnokság röplabda nb1 pte peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr194687007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása