Egy év kihagyás után a következő szezonban ismét a bajnokság első osztályában szerepelhet az NRK-Nyíregyháza női csapata, miután a feljutást érő második helyen végzett a Dömsödön rendezett osztályozótornán.

A szombaton és vasárnap rendezett négycsapatos tornát a Budai XI SE nyerte veretlenül, így bennmaradt az első osztályban. A második helyen a korábbi ötszörös bajnok NRK-Nyíregyháza végzett, amely az elmúlt szezont anyagi okok miatt az NB II Keleti-csoportjában töltötte, de most visszakerült az élvonalba.

Az osztályozótornán harmadik Palota RSC kiesett az NB I-ből, a nyeretlenül negyedik Vasi Sportakadémia pedig a következő idényt is a másodosztály Nyugati-csoportjában tölti majd.

A női osztályozótornát a bajnokságok átszervezése, az Extraliga és az NB I összevonása után idén először rendezték meg. Az már korábban eldőlt, hogy az NB I alapszakaszának utolsó helyén végző Tatabányai Volán SE kiesett az élvonalból.

Osztályozótorna, nők, Dömsöd

Szombat
NRK-Nyíregyháza ― Vasi Sportakadémia 3:0
Budai XI SE ― Palota RSC 3:1
Vasárnap
Vasi Sportakadémia ― Budai XI SE 0:3
NRK-Nyíregyháza ― Palota RSC 3:0
Budai XI SE ― NRK-Nyíregyháza 3:0
Palota RSC ― Vasi Sportakadémia 3:1

A végeredmény
1. Budai XI SE 6 pont
2. NRK-Nyíregyháza 5 pont
3. Palota RSC 4 pont
4. Vasi Sportakadémia 3 pont

Címkék: bajnokság szombathely nyíregyháza palota budai röplabda nb1 osztályozó nb ii vasi vsa sportakadémia nrk vasi sportakadémia budaixi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr614506329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rács1 2012.05.13. 18:01:29

Szép volt csajok! Hajrá Nyíregyháza!

sweeti 2012.05.14. 12:02:45

érdeklődve olvasnám a Nyári Sándorral készült interjút az osztályozót követően......

olyan8 2012.05.17. 07:54:28

Tanulságos a JT beszámolója az osztályozóról. Csak egy mondatot emelnék ki: "A Szövetséget csak a játékvezetők képviselték, senki más." az fasza :S

www.mrszjt.hu/load.php?&nev=cikkek/osztalyozo.html

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2012.05.19. 09:11:32

@olyan8: De miért csak akkor baszogatják a szövetséget, amikor a saját érdekeik úgy kívánják? Kibújt a szög a zsákból a cikk végén, szokás szerint valami pénzügyi csalásról van szó. De amikor minden oké volt anyagi szempontból, akkor bezzeg csontig nyalták a fővezérkart, herpai és hóbor gazfickókkal az élen!!!

Peckás Géza 2012.05.19. 19:35:56

Részemről annyit, hogy a Szövi is meg a JT (illetve azt sem tudom mi a JT, szóval a játékvezetők bandája) is tele van féreggel. Undorító csótány a nyócvannyóc egész nyócvannyóc százaléka. HV! MAE! HÓ! 25:nyóóóóóccccc
süti beállítások módosítása