Gödöllői részről teljesült a szakvezetés által a bajnoki döntő párharcával kapcsolatban előzetesen megfogalmazott minimális cél: az együttes kétszer léphetett pályára hazai környezetben, és a negyedik meccsen 3:1-re legyőzte a Vasast, így jöhet az ötödik, utolsó felvonás!

Másodjára már rendkívüli teher alatt kellett vitézkedniük a szurkolóik töretlen biztatását élvező gödöllői lányoknak. Hazai részről több botlás már nem fért bele az aranyéremhez vezető úton. Főleg az a hitehagyott teljesítmény nem, ami a párviadal harmadik meccsének utolsó szettjében jellemezte városunk hatosát.

Az első szett elején alaposan bekezdett a Vasas, amely köszönettel vette a gödöllőiek támadásépítésre alkalmatlan nyitásfogadásait (1:5). Kisvártatva megközelítette riválisát a hazai csapat (5:7), de Sándor Renáta vezérletével újra elléptek a fővárosiak (9:15). Előnyük azonban ismét elkezdett zsugorodni, miután Széles Petra valósággal kiszerválta őket (14:15). Az egál pillanata 16:16-nál jött el, majd a felbátorodott Gödöllő átvette a vezetést (18:16). Megbecsülni viszont, főként a vendégek hatékony blokkja és a saját kezűleg elméretezett ütések miatt, nem tudta (0:1).

Sokkal jobban a második játszma sem indult a térfelük közepét rendszeresen üresen hagyó házigazdák számára (1:4). Az ekkor megfontoltabban és stabilabban játszó Vasas vezetése állandósult, és egyre csak dagadt (10:15, majd 12:19). Ludvig Zsolt időkérésekkel próbálta megtörni az elsősorban Dékány Bernadett pontjaitól szárnyaló vizitálók lendületét, ám szándékát tanítványai egy ideig csupán átmeneti felzárkózásokkal tudták megvalósítani (20:22). Aztán, egyszer csak előkerült a gödöllői virtus: Szakmáry Gréta szerváit követően elkezdte termelni a pontokat a hazai együttes, amelynek tagjai nem nyugodtak meg addig, amíg nem hozták a szettet a túl korán elkényelmesedő Vasas ellen (1:1).

Amire korábban nem volt példa a meccsen, hatékonyabban kezdte a játékrészt az egyenlítéstől puskaporosabbá vált gödöllői hatos (6:3). A felváltva esett pontok miatt aránylag sokáig kitartott a vendéglátók előnye (12:9), ám 12:12-nél nullára redukálódott, majd 14:15-nél hátrány lett belőle. Az élet, meg a két csapat közötti adok-kapok úgy hozta, hogy 20:19-nél újfent a Gödöllő vezetett. Ennek tudata megnyugtatta a hazaiakat, és arra ösztökélte őket, hogy parádés végjátékkal játszmaelőnyhöz jussanak a nézőcsalogató ütközeten (2:1).

Szakmáry Gréta már a harmadik felvonás utolsó pontjainál is jelezte, ha rajta múlik, lesz ötödik derbi a párharcban. Ám amit a negyedik etap elején művelt a szőkeség, arra nehéz jelzőket találni. Vezérletével pillanatok alatt elhúzott a mezőnyvédekezésben is remeklő gödöllői alakulat (8:2). Társai sem akartak lemaradni mögötte, így a két Petra, Széles és Csengeri, valamint Németh Zsuzsanna is alaposan oda-odapörkölt az idegességükben a háló túloldalára is átüvöltő, mi több, feladót is cserélő fővárosiaknak. Hogy a Gödöllőért szorítók mégse dőlhessenek nyugodtan hátra, arról egy-egy szervarontással és pontatlan támadás-befejezéssel gondoskodtak házigazdák (13:10). Komoly aggodalomra azonban nem volt ok, hiszen Ludvig Zsolt küzdeni tudásból is jelesre vizsgázott együttese összességében magabiztosan nyerte meg a szettet és ezáltal a meccset is, amivel életben tartotta aranyérmes vágyait (3:1).

A sorozat ötödik, utolsó összecsapását április 29-én, vasárnap 18 órától rendezik a Folyondár utcában.

NB I, nők, döntő, 4. mérkőzés

TEVA-Gödöllői RC ― Vasas-Óbuda-Hofeka 3:1 (―23, 23, 23, 22)

Gödöllő, 650 néző. Játékvezetők: Adler, Mocsnik
Gödöllő: Merkószki 5, Csengeri 16, Szakmáry 19, Széles 15, Lutter L. 1, Németh Zs. 13. Csere: Lékó (liberó), Horváth G. 1, Kriegel Zs., Berze. Edző: Ludvig Zsolt
Vasas: Milovits 7, Sándor R. 14, Miklai 8, Oláh V. 7, Dékány 17, Nagy E. 5. Csere: Lévai (liberó) 1, Fábián, Gudmann. Edző: Jókay Zoltán

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 1:5, 5:7, 9:15, 18:16, 18:21, 22:23. 2. játszma: 1:4, 4:5, 7:11, 12:19, 20:22, 24:23. 3. játszma: 6:3, 8:7, 12:9, 14:15, 20:19. 4. játszma: 6:1, 11:7, 13:10, 18:12, 22:19, 23:21

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:2

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ludvig Zsolt:
― Hihetetlenül boldog vagyok! Hatalmasat játszott a csapat! Nagyon várom a vasárnapi, mindent eldöntő meccset. Köszönöm a gödöllői szurkolóknak a fantasztikus hangulatot.
Jókay Zoltán: ― Hasonló hibákat követtünk el, mint a második mérkőzésen. Maradt egy meccsünk, hogy megmutassuk, nem felejtettünk el maximális hőfokon küzdeni.

(forrás: Gödöllői Hírek)

Címkék: bajnokság röplabda gödöllő vasas nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr124477259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása