A Szolnok hazai pályán is 3:0-ra kikapott a TF-től a női NB I hetedik helyéért rendezett rájátszásának második mérkőzésén, így a fővárosiak sikerével ért véget a párharc. Egy-nullás előnnyel érkeztek a vendégek a helyosztó második összecsapására, és a csapatkapitányát, egyben feladóját nélkülöző Szolnoknak nem sok esélyt hagyva szerezték meg az előkelőbb helyezést.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, és 6:6-os állásnál egy hosszú labdamenet megnyerésével vették át a vezetést a fővárosiak. Tíz pont fölé érkezve egyre magabiztosabb lett a vendégek játéka, jó mezőnymunka és biztosabb támadások jellemezték játékukat. A hazaiak nyitásfogadása romlott, és így a támadások felépítése is akadozott, 10:11-ről 13:18, majd 16:23 lett az eredmény. A szettet végül 25:19-re nyerte a Jáka Zsuzsanna és Nyári Virág vezette TF (0:1).

Megvillant a Szolnok a második játszma elején, és több szép támadással 8:4-re elhúzott, de nem tartott ki a lendület. A mezőnyben sokkal agilisabb vendégek tíz pont fölé érve újra megfordították az eredményt (12:13, 13:16). Innentől állandósult a TF stabil játéka, míg a Szolnok sok technikai hibát vétve csak szaladt az eredmény után (19:25, 0:2) A harmadik játszma lett a legsimább, végig vezetve jó játékkal nyertek a vendégek, a hazaiaknál csak felvillanások voltak (17:25, 0:3).

Felemás bajnokságot tudhat magáénak a Szolnoki Főiskola RK-SI csapata. Játékosállományában kicsit megerősödve, jó alapszakaszt zárva biztosította a legjobb nyolc között a helyét. És jött az átok, az anyagi gond. Az edzőjét, Litkei Gábort, és edzéslehetőségeit elvesztett csapat már nem tudott úgy teljesíteni, ahogyan az alapszakaszban. A nagyobb hiányosság az edzéslehetőség elvesztése volt. Makai Péter a jászberényi együttes mellett a szolnokit is szárnyai alá vette, de ez az a játék, amit folyamatos edzés nélkül nem lehet jól játszani. Ettől függetlenül a játékosok a mérkőzéseken a lehetőségekhez képest jól helytálltak. Köszönet érte, és köszönet a háttérben segítőknek. Reméljük, hogy a helyzet normalizálódik, és továbbra is lesz csapata Szolnoknak.

NB I, nők, a 7. helyért, 2. mérkőzés

Szolnoki Főiskola RK-SI ― TFSE-KRA 0:3 (―19,―19, ―17)

Szolnok, 30 néző. Játékvezetők: Szél M., Nagy L.
Szolnok: Kun B., Kovács F., Szigediné, Szívós I., Karakas, Pintér A. Csere: Kun G. (liberó). Edző: Makai Péter
TFSE: Lutter E., Szűcs A., Jáka Zs., Hornok, Fritz, Nyári V. Csere: Jáka Sz. (liberó). Edző: Borkovits Zoltán

Ezúton szeretném megköszönni az egész szezonban nyújtott segítséget Pammer Antalnak! Nagyon remélem, hogy még sok-sok szolnoki meccsről küldhet tudósítást az elkövetkező években!

Címkék: bajnokság szolnok röplabda nb1 rájátszás tf

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr474472118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása