Az első mérkőzéshez hasonlóan a CEV Kupa visszavágója is hatalmas csatát hozott, és ezúttal is Veres Péter csapata, az orosz Dinamo Moszkva győzött 3:2-re ifj. Grózer György együttese, a lengyel Asseco Resovia Rzeszów ellen.

A moszkvai visszavágón Veres 18, Grózer 23 pontot szerzett. A mezőny legeredményesebbje a 30 pontig jutó Nyikolaj Pavlov volt.

Magyar röplabdázó legutóbb napra pontosan öt évvel korábban, 2007. április 1-én örülhetett nemzetközi kupagyőzelemnek, ráadásul ugyanott, ahol most Veres Péter! A német VfB Friedrichshafen színeiben Bajnokok Ligája-aranyérmet nyerő Nagy Péterről van szó, aki annak idején a moszkvai négyes döntőben jutott a csúcsra!

A mostani finálé két magyar játékosára további komoly feladatok várnak ebben a szezonban. A Dinamo az orosz bajnokság elődöntőjében 2:0-ra vezet összesítésben az Iszkra Ogyincovo ellen, a harmadik meccsen április 4-én rendezik a fővárosban. A lengyel liga elődöntője ugyanezen a napon kezdődik, Grózer együttesének ellenfele a Zaksa Kedzierzyn-Kozle lesz.

CEV Kupa-döntő, visszavágó
•    Statisztika itt!
•    Képgaléria itt!
•    Még egy képgaléria!
•    A meccs teljes felvétele!

CEV Kupa, férfiak, döntő
1. mérkőzés: Asseco Resovia Rzeszów (lengyel) ― Dinamo Moszvka (orosz) 2:3 (―20, 22, ―20, 23, ―13)
Visszavágó: Dinamo Moszkva ― Asseco Resovia Rzeszów 3:2 (―28, 22, 24, ―24, 9)

Címkék: orosz lengyel moszkva lengyelország röplabda veres dinamo cev kupa grózer rzeszow

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr754359175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása