Nagy Péter és Mózer Zoltán csapata, a címvédő Remat Zalau már a román bajnokság döntőjére készülődik, Horvtáh Dóra együttese azonban nem tudott bravúrt végrehajtani, így nem jutott be a legjobb négy közé az olasz élvonalban.

Kezdjük Romániával, hiszen még egy negyeddöntő-eredménnyel is adósak vagyunk: Kecskeméti Péter csapata, a Stiinta Explorari Baia Mare sajnos nem jutott be a négy közé, mivel a párharc harmadik, utolsó meccsét 3:1-re elvesztette a Dinamo Bucuresti otthonában. Utólag megállapítható, hogy a magyar feladó együttesének sorsa akkor pecsételődött meg, amikor a szintén idegenbeli első meccset 2:0-s vezetés után elvesztette, mert a hazai második találkozót hiába nyerte meg, harmadik nekifutásra a fővárosiak bizonyultak jobbnak. Kecskeméti minden találkozón kezdő volt a nagybányaiaknál.

És az alsóházi rájátszás első körének mérkőzésein is ő kezdett, az ellenfél ismét egy bukaresti csapat, ezúttal a Steaua volt. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc első és a második meccsét is szoros szettekben 3:0-ra nyerte az Explorari, így a folytatásban az ötödik helyért játszhat a VCM LPS Piatra Neamt ellen.

És akkor nézzük a legjobbakat, Nagy Péter és Mózer Zoltán együttesét! A címvédő Remat Zalau az elődöntőben három meccsen jutott tovább a CS Unirea Dej ellen, ez értelemszerűen 3:0-s összesítést jelent. Nagy továbbra is remek formában röplabdázik, Mózer viszont továbbra is sérült. A zilahiak ellenfele az április 4-én kezdődő döntőben a CVM Tomis Constanta lesz, amely szintén három mérkőzésen búcsúztatta a Dinamo Bucurestit.

Román bajnokság, férfiak

Negyeddöntő, 3. mérkőzés
(még nem közölt eredmény):
CS Dinamo Bucuresti ― Stiinta Explorari Baia Mare 3:1 (19, 22, ―23, 15)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:1, a Dinamo javára.

Elődöntő
CS Remat Zalau ― CS Unirea Dej 3:1 (―20, 19, 23, 18)
CS Remat Zalau ― CS Unirea Dej 3:0 (20, 12, 20)
CS Unirea Dej ― CS Remat Zalau 1:3 (20, ―21, ―23, ―21)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Zalau javára.

Az 5-8. helyért
Stiinta Explorari Baia Mare ― CSA Steaua Bucuresti 3:0 (22, 20, 22)
CSA Steaua Bucuresti ― Stiinta Explorari Baia Mare 0:3 (―28, ―20, ―19)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0, a Baia Mare javára.

Váltsunk országot, hiszen Horváth Dóra együttese, az Asystel Novara rendkívül zaklatott szezont zárt. Az alapszakasz utolsó mérkőzésének elvesztése miatt nehéz dolga volt a csapatnak, mert nyolcadikként zárt, és így az első helyezett, mindössze egy vereséggel rendelkező Yamamay Busto Arsizio volt az ellenfele a negyeddöntőben. Az első meccset 3:1-re, a másodikat 3:0-ra vesztették el Horváthék, a magyar játékos először 13, másodszor pedig 10 pontot szerzett. Összteljesítménye kiváló, hiszen a legjobb pontszerzők listájának hetedik helyén zárt, természetesen csapata legjobbjaként! Az ásznyitók ranglistáján még előkelőbb helyezés jutott neki: második lett! A legjobb négy közé egyébként a Yamamay Busto Arsizio együttesén kívül a Rebecchi Nordmeccanica Piacenza, az MC-Carnaghi Villa Cortese és a Norda Foppapedretti Bergamo jutott be.

Olasz bajnokság, nők

Negyeddöntő

Yamamay Busto Arsizio ― Asystel Volley Novara 3:1 (―29, 18, 17, 19)
Asystel Volley Novara ― Yamamay Busto Arsizio 0:3 (―21, ―21, ―18)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0, a Yamamay Busto Arsizio javára.

Címkék: olasz románia olaszország nagy légió nagybánya zilah román röplabda légiós mare kecskeméti mózer novara horváth dóra zalau remat baia mare baia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr944351560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása