Vasárnap délután a férfi NB I kilencedik helyéért játszott a Sümegi RE otthonában a Debreceni EAC. Az utóbbi két évben csupán egyszer sikerült győztesen hazatérniük a bakonyi városból a hajdúságiaknak. A győzelem most sem jött össze, de a két megnyert szett értékes lehet a folytatásban!

A közel azonos játékerőt képviselő együtteseket a tét már nem igazán nyomja, hiszen a Nyíregyháza kizárása miatt mindketten az első osztályban szerepelhetnek jövőre is.

Az első játszmában a sorsolásnál sok minden eldőlt, hiszen a DEAC-nak a délutáni napsütéssel szemben kellett játszania. Ennek ellenére végig partiban voltak a hajdúságiak. A második szettben is megvolt a lehetőség a győzelemre, de ekkor még apró hibák zavarták a játékot. A mérkőzés ezen szakasza hasonlított a debreceniek nagyváradiak elleni, csütörtöki felkészülési találkozójának egy-egy periódusához. Ekkor Fodor Antal újszerű kezdeményezésére Tóth Dániel játszott feladót, ígéretes volt a játék, de a hajrában még nem sikerült a győzelmet megszerezni.

A harmadik részben már gördülékenyebbre sikeredtek az új feladóval a támadásépítések, a negyedikben pedig szinte csak egy csapat volt a pályán. A rövidített szettben megérdemelten nyertek a házigazdák. Mindenesetre a győztes játszmák, és az azokban nyújtott teljesítmény nagyon ígéretesek a szombati visszavágó előtt. Jó jel továbbá, hogy Takács Ákos játékengedélye valószínűleg megérkezik a visszavágóra, így az ő tudása és tapasztalata, valamint az odavágón munkahelyi elfoglaltságai miatt hiányzó Nagy Márton játéka is erősítést jelent március 31-én az Agrárcsarnokában a debrecenieknek.

NB I, férfiak, rájátszás a 9. helyért, 1. mérkőzés

Sümegi RE ― Debreceni EAC 3:2 (22, 23, ―21, ―11, 8)
Sümeg, 300 néző. Játékvezetők: Mezei, László É.
Sümeg: Soós, Bedőcs, Németh Z., Apáti, Lakics, Kaposi. Csere: Bogdán (liberó), Gőczi, Madár, Nagy. Edző: Gőczi István
DEAC: Barna, Leiszt, Orosz, Halász, Tóth D., Gercsák. Csere: Balku (liberó), Hunyadvári. Edző: Fodor Antal

(forrás: haon.hu)

Címkék: bajnokság debrecen röplabda nb1 sümeg rájátszás deac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr214339868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása