Az elmúlt évekhez hasonlóan 2012-ben is Kaposvár―Kecskemét döntőt rendeznek a férfibajnokságban. A somogyi legénység a Kazincbarcikát, az alföldi együttes pedig a Dágot verte meg az elődöntőben három alkalommal. A finálé csak április 21-én kezdődik, így a csapatoknak újra erőt kell gyűjteniük, és formába kell lendülniük...

― Az elődöntő-párharc utolsó mérkőzése a szombati, második találkozóhoz hasonlított: az elején még szoros volt a küzdelem, és ahogy közeledtünk a vége felé, úgy nőtt a két csapat közti különbség ― összegezte a látottakat a Fino-Kaposvár sikerkovácsa, Demeter György. ― Azért volt nehéz mérkőzés, mert a Kazincbarcikának igazából nem volt vesztenivalója. Fontos volt, hogy jól nyissunk, és ezzel nyomást gyakoroljunk a borsodiakra, és megpróbáltunk végig megfelelően összpontosítani. Örülök neki, hogy veretlenül jutottunk el a döntőig. Összességében komoly csatára késztetett minket a borsodi együttes, sok sikert kívánok neki a folytatásban.

― Most pedig egy újabb hosszú szünet következik...
― Fogalmazzunk úgy: szokatlan edzői feladat, hogy az elődöntő előtti két és félhetes szünetet követően most több mint három hétig megint csak nem játszunk tétmérkőzést. Vannak olyan játékosok, akiknek abszolút nem használ, ha leállnak, és igen nehéz újra formába lendülniük. Emiatt valamilyen szinten zsákbamacska lesz majd a finálé, hiszen nem tudjuk, mi sül ki ebből a helyzetből. Indokolatlannak tartom a rájátszás egyes szakaszai közötti hosszú szüneteket.

― Ráadásul a keret három tagja nem készülhet majd együtt a többiekkel.
― Az ifjúsági-válogatott játékosaink, Gergye Roalnd, Bozóki Bence és Vajda Tamás három hétre elmennek edzőtáborozni, illetve Európa-bajnoki selejtezőt játszani. Gergye és Bozóki nélkül igazán hasznos edzőmérkőzést sem tudunk játszani, hiszen nem úgy állnánk fel, ahogy majd a döntőt szeretnénk megvívni.

― Ettől függetlenül terveznek felkészülési mérkőzést?

― Az ifjúsági-válogatott sikeres felkészülését szeretnénk segíteni azzal, hogy a jövő szerdán edzőmérkőzést játszunk velünk Izsákon. Emellett elképzelhető, hogy hazai környezetben lesz egy vagy két nemzetközi találkozónk.

― Végül pedig még egy aktualitás: a hírek szerint felkérték a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjára. Hol tart az ügy?
― Én azt kértem a szövetségtől, hogy egy hároméves koncepciót dolgozzanak ki, amelyben szerepel, hogy mit tudnak vállalni, hol tudják versenyezetni a válogatottat, illetve konkrétan hol fog felkészülni a csapat. Ha ez elkészül, megnézem, és ezután tudom csak eldönteni, hogy vállalom-e a felkérést. Csak akkor érdemes belevágni a munkába, ha van értelme.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: demeter kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr54337118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása