A férfi NB I-ben kialakult a helyosztók párosítása. A Dunaferr SE az ötödik helyért a MAFC együttesével mérkőzik. Érdekesség, hogy az alapszakaszban mindkét egymás elleni meccsüket a dunaújvárosiak nyerték 3:2-re.

Az elődöntőben a Kaposvár és a Kecskemét is 3:0-s összesítéssel búcsúztatta riválisát, a Kazincbarcikát, illetve a Dágot. Az 5-8. helyért rendezett rájátszásban a Dunaferr 2:1-re nyerte a párharcot a Csepel ellen, és a MAFC is ugyanilyen arányban múlta felül a Szolnokot.

A helyosztók párosítása
Döntő: Fino-Kaposvár ― Kalo-Méh-Kecskeméti SE
A 3. helyért: Dági KSE ― Vegyész RC-Kazincbarcika
Az 5. helyért: Dunaferr SE ― MAFC-BME-Mapei
A 7. helyért: Szolnoki Főiskola RK-SI ― Csepeli RC

A bajnokság alapszakaszában a dunaújvárosiak otthon és idegenben is 3:2-re nyertek a MAFC ellen. A fővárosiak összességében nyolc ponttal szereztek kevesebbet, mint a Dunaferr, de az április végén rendezendő, az egyik csapat második győzelméig tartó párharcban nem vár könnyű feladat Tomanóczy Tibor edző legénységére.

― A MAFC rutinos játékosokból álló csapat, amely ellenünk mindig jó teljesítményt nyújt ― magyarázta a tréner. ― Rendszeresen szoros mérkőzéseket játszunk egymással. Véleményem szerint, ezúttal is hasonló összecsapásokra számíthatunk. Várhatóan megint a fiatalok kapnak lehetőséget, hiszen az idősebbek szerepeltetése a munkahelyi elfoglaltságok miatt bizonytalan. Ez annyiból még pozitív is lehet, hogy elősegíti az utánpótláskorú játékosok gyorsabb fejlődését, így a korosztályos országos bajnokságokon felkészültebben vehetjük fel a versenyt a vetélytársakkal.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: bajnokság dunaújváros röplabda nb1 mafc rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr934334534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása