Kazincbarcikán 3:0-ra nyert, így 3:0-s összesítéssel idén is bejutott a férfibajnokság döntőjébe a Fino-Kaposvár. A címvédő somogyiak 74 perces mérkőzésen győztek magabiztosan, így készülhetnek a Kecskemét elleni, április fináléra.

A somogyiak az elődöntő első és második mérkőzését hazai környezetben nyerték meg, előbb 3:1-re, majd 3:0-ra, így abban a reményben léptek pályára a borsodi városban, hogy kivívják a döntős szereplés jogát. Demeter György edző megfelelő összpontosítást és agresszív nyitásokat várt tanítványaitól, és a fiúk a hosszú utazás ellenére is jól teljesítettek a pályán.

Az első szett szorosan alakult: eleinte még a lelkes házigazda járt valamivel előrébb, a hajrára azonban fordult a kocka, és átvette a vezetést a Fino. 19:21 után már nem volt megállás, és végül a Nacsa Gábor, Gergye Roland duó fontos pontjainak köszönhetően sikerült kivívni a győzelmet (0:1).

A térfélcsere után már az elején magához ragadta a kezdeményezést a kaposvári együttes, így az első technikai szünetben már három ponttal járt előrébb a Kazincbarcikánál. A játszma második felében tovább nőtt a különbség, és nem fenyegette veszély az újabb szakaszsikert (0:2).

A harmadik játékrész is egyértelmű volt, a Kaposvár a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt. A jól játszó somogyiak már tíz ponttal is vezettek a szett derekán (7:17), és a végén ugyan valamelyest kiengedtek, de így is gond nélkül söpörték be a játszmát. A 25:21-es diadallal kialakult a 3:0-s végeredmény, és a kaposvári férficsapat újra beverekedte magát a döntőbe.

A szezon eleje óta veretlen Kaposvár a Dágot búcsúztató Kecskeméttel csatázik majd a bajnoki aranyéremért.

NB I, férfiak, elődöntő, 3. mérkőzés

Vegyész RC-Kazincbarcika ― Fino-Kaposvár 0:3 (―22, ―22, ―21)
Kazincbarcika, 300 néző. Játékvezetők: Hóbor, Pőcze
Kazincbarcika: Dudás 4, Juhász P. 3, Lehóczky L. 6, Bokor 12, Gulyás 3, Árva 5. Csere: Szántai és Germuska (liberók), Orosz 1, Lehóczky G. 5, Csizmadia 4. Edző: Dudás András
Kaposvár: ifj. Laszczik I. 2, Geiger 7, Nagy J. 4, Nacsa 20, Gergye 15, Szabó A. 7. Csere: Dömötör (liberó). Edző: Demeter György

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 16:15, 21:19, 21:21. 2. játszma: 5:8, 13:16, 15:21. 3. játszma: 6:8, 7:16, 12:21

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Kaposvár javára.

A meccs statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A rájátszás folytatása
Döntő: Kaposvár―Kecskemét
A 3. helyért: Dág―Kazincbarcika
Az 5. helyért: Dunaferr―MAFC
A 7. helyért: Szolnok―Csepel

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság kaposvár röplabda nb1 kazincbarcika vegyész rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr654331434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása