Bajnoki döntőben a kupagyőztes

 2012.03.21. 20:24

A Vasas hazai pályán 3:0-ra nyert a Békéscsaba ellen a női NB I elődöntőjének harmadik mérkőzésén, így 3:0-s összesítéssel bejutott a fináléba. A három meccs alapján a viharsarkiak összességében derekasan helytálltak.

A békéscsabaiak sokat hibáztak az első szett elején, hosszú labdamenetekben, számtalan támadást vezettek, de azokat csak ritkán tudták sikeresen befejezni. 7:3-nál Kormos Mihály, a vendégek edzője időt kért, ám a fővárosiak jól blokkoltak, és az ütők alaposan megnehezítették a látogatók dolgát. 14:6-nál újra a csabai edző kért idő, s ekkor már megrázta magát csapata. Hol itt, hol ott estek a pontok, a szett végére szép játékot mutatott be a Békéscsaba, és csak hét pont maradt a különbség (1:0).

A második játszmában is bekezdett a Vasas, ismét hamar időkérésre kényszerült Kormos edző, hogy rendet rakjon a fejekben, de a tanácsok csak a másodiknál hatottak, ekkorra javult a védekezés. Később a Vasas ellépett, s a játék végén már csak a házigazda szerzett pontot (2:0).

A harmadik felvonásban megpróbált még egy utolsó rohamot indítani a Békéscsaba, de az igen magabiztos fővárosi egylet nem engedte túl közel magához vendégét. A második békéscsabai időkérést követően már-már úgy tűnt, behozhatja hátrányát a társulat, de Sándor Renáta és Dékány Bernadett leütései mindig pontot értek (3:0).

A három mérkőzés alapján a békéscsabai együttes összességében derekasan helytállt, kétszer is ötjátszmás mérkőzésre késztette rutinosabb ellenfelét. A viharsarkiakból sokat kivett az előző két találkozó, ezért a Vasasnak ezen a napon könnyebb volt a dolga.

NB I, nők, elődöntő, 3. mérkőzés

Vasas-Óbuda-Hofeka — Békéscsabai RSE 3:0 (18, 12, 22)

Folyondár utca, 300 néző. Játékvezetők Ujházi, Mezőffy
Vasas: Miklai 11, Sándor R. 15, Nagy E. 8, Dékány 10, Oláh V. 6, Gudmann 2. Csere: Lévai (liberó), Fábián F. Edző: Jókay Zoltán
Békéscsaba: Vargas 2, Medics 13, Fésüs E. 2, Soós N. 12, Pallag 5, Szombathelyi Sz. 6. Csere: Molcsányi R. (liberó), Czina 1, Molcsányi P., Jenei, Horváth V., Kerepeczki. Edző: Kormos Mihály, Fésüs Erzsébet

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:3, 8:4, 11:5, 15:7, 19:11, 22:15. 2. játszma: 4:1, 8:3, 13:6, 14:7, 15:9. 3. játszma: 6:3, 8:4, 11:6, 12:8, 15:9, 18:11, 20:15, 21:18, 23:20

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Vasas javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán:
— Örülök, hogy koncentráltabban játszottunk, lényegesen sokoldalúbbak voltunk, mint az első két mérkőzésen. Akkor részünkről a küzdelem dominált. Most a békéscsabaiakon látszott, hogy fáradtabbak voltak. Gratulálok nekik, mert az első két meccsen nagy küzdelemre késztettek minket. Kívánom, hogy csodálatos szezonjukat egy bronzéremmel fejezzék be.

Kormos Mihály: — Sajnos nagyon fáradtan játszottunk, a Vasas felülmúlt bennünket. Gratulálunk, és sok sikert nekik a döntőben. Nem tudtuk megközelíteni azt a játékot, amit az elmúlt napokban produkáltunk.

(forrás: beol.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba röplabda vasas nb1 rájátszás brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr854331452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása