A női válogatott bő kerete!

 2012.03.21. 07:12

A hunvolley.blog értesülései szerint a szövetség kiküldte a meghívókat a női felnőtt válogatott bő keretének, de néhányan már jelezték, nem tudták, vagy nem akarják vállalni a szereplést. A nyári Euroligára, illetve az őszi Európa-bajnoki selejtezőre készülő nemzeti csapat vezetőedzője eredetileg 21 játékosra számított volna.

A magyar válogatott 2012-es bő kerete
Kötél Zsanett, Milovits Júlia, Bognár Krisztina, Tálas Zsuzsanna, Miklai Zsanett, Dékány Bernadett, Nagy Eszter, Sándor Renáta, Horváth Dóra, Dégi Barbara, Józsa Zsuzsanna, Liliom Rita, Kiss Katalin, Szívós Mária, Szakmáry Gréta, Széles Petra, Csengeri Petra, Molcsányi Rita, Takács Zsófia, Pethő Anita, Filipovics Anita

Korábban tudni lehetett, hogy Filipovics lemondta a válogatottságot, de a jelenlegi hírek szerint, ha felépül sérüléséből, az őszi selejtezőt ismét vállalja! Információink szerint nem lesz ott Pethő, Bognár és Kötél Zsanett, ráadásul az Euroligáról tanulmányi okok miatt hiányozhat Tálas és Molcsányi is, így a feladóposzton számításba vett négy játékosból Milovits személyében mindössze egy maradt. Szóba jöhet még: Kriegel Éva és Gudmann Csilla, de jelenlegi formáját látva egyébként Lutter Liza behívása sem lenne ördögtől való gondolat...

Állítólag szó van róla, hogy idén nem egy, hanem két Savaria Kupa nemzetközi felkészülési tornát rendeznek Szombathelyen, egyet az Euroliga előtt, a hagyományos tavaszi időpontban, egyet pedig nyár végén, az Európa-bajnoki selejtező előtt. Ez az esemény az elmúlt két esztendőben elmaradt.

A női válogatott Tiszaújvárosban és Nyíregyházán edzőtáborozik majd, hazai Euroliga-meccseit a fővárosi Sportmax 2 csarnokban játssza, az Európa-bajnoki selejtezőtornának pedig Nyíregyháza ad otthont, s itt rendezik a férfiválogatott egyik selejtezőtornáját is!

Csapatunk az Euroligában Romániával, Szerbiával és Spanyolországgal szerepel azonos négyesben, és már ez a sorozat is tornarendszerűen zajlik, június elején kezdődik, és június végén zárul, a négyes döntőt július elején rendezik. Az Európa-bajnoki selejtezőben Bulgária, Csehország, és a Lettország―Ciprus párharc győztese lesz a mieink ellenfele.

Címkék: magyar magyarország európa válogatott röplabda európa bajnokság euroliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr374329872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása