A Pécsi TE-PEAC 3:1-re nyert a Somogyjád otthonában a férfi NB II alapszakaszának 16. fordulójában. A tabella első helyezettje fogadta a másodikat, és a mérkőzés nem csak nevében volt rangadó, ahogy azt a rendkívül szoros pontarányok is mutatják.

— Ezúttal a játszmák végjátékában mi voltunk jobbak, így rangadót nyertünk a listavezető ellen idegenben — mondta Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője. — Számunkra az volt a tétje a mérkőzésnek, hogy versenyben maradunk-e a bajnoki címért. Győzelmünk eredményeként egy pontra közelítettük meg a Somogyjádot, amely továbbra is a bajnoki cím esélyese. A pontszámítgatásnál is fontosabb volt azonban bizonyítanunk, hogy őket is meg tudjuk verni, mert a szezon eddigi két mérkőzésén ők nyertek.

Az első, pécsi találkozón esélyük sem volt a baranyaiaknak (0:3), a második meccset Somogyjádon azonban nyerő helyzetből veszítette el a PEAC (1:3). A hazaiak veretlenül vezették a bajnokságot, érthető, hogy a pécsiek örülnek, hiszen ők tudták megszakítani riválisuk győzelmi sorozatát.

— Csapatom kiválóan teljesített. Ennél nagyobb pontaránnyal is nyerhettünk volna, azonban volt egy gyenge állásunk, amikor Erdei Tamás világvégéről küldött lebegős nyitásaival nem bírtunk, így ilyenkor rendre feljött a Somogyjád — mesélte Gyöngyösi Zoltán. — Ezt leszámítva a nyitásfogadásunk is nagyon stabil volt, és kevés nyitást hibáztunk, ugyanakkor több ászt is nyitottunk. Támadásban Horváth Balázs első- és hátsósorból is tarthatatlan volt, elemi erővel ütött vonalban és keresztbe is, néha hihetetlen szögeket találva támadta az ellenfél térfelét. Balla Péter kezdőbe állítása nagyszerű döntés volt, támadásban az ütéseket jól kombinálta ejtésekkel, sáncvédekezése pedig nagyon hatékony volt. Szabó Gábor bizonyította, hogy ilyen szintű ellenfél esetén is lehet rá komolyan számítani: nyitásfogadásban, támadásban és mezőnyvédekezésben is stabilan játszott. Centereinknek ezúttal a támadásban kevesebb szerep jutott, mert ellenfelünk képzett középjátékosaival szemben nagyon nehéz volt innen pontot elérni. Éppen ezért feladóként csak időnként üttettem őket, ami arra elég volt, hogy szélsőütőink sokszor egyes sánc mellett támadhassanak. Annál több szerepük volt védekezésben! Több olyan labdamenet volt, ahol négy-öt blokkot adtunk sorozatban.

Ehhez persze az is kellett, hogy a somogyiak jól biztosítva támadóikat, újra és újra támadáshoz jussanak.
 
— Cseréinkre kettős szerep jutott. Egyrészt sokat cseréltem taktikai okból, a játék lassítására, egy-egy rossz sorozatunk megszakítása céljából — részletezte a Pécs játékos-edzője. — Másik feladatuk a fejben fáradni látszó, egy-egy szakaszban pihentetett kezdőjátékosok pótlása volt, amit nagyszerűen oldottak meg. Kovács Róbertet a sánc magasítása miatt hoztam be, ami bevált, ezért őt a mérkőzés végéig pályán is tartottuk. Összességében nagyon elégedett vagyok a mutatott játékkal és a hozzáállással is, csak így lehet rangadót nyerni! Másfél hónap kemény munka vár még ránk, és akkor elérhetjük célunkat, az első-második hely valamelyikét, azaz az élvonalba jutást.

NB II, férfiak, alapszakasz, 16. forduló
Somogyjádi RSzSE — Pécsi TE-PEAC MSB 1:3 (—24, —25, 20, —22)

Címkék: pécs röplabda pte nb ii peac somogyjád

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr24322351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása