A Hild József Szakközépiskola fiúcsapata az első helyen végzett a VI. korcsoportos diákolimpia országos döntőjében, amelynek Békéscsaba adott otthont. A dunaújvárosiak a döntőben 3:2-re nyertek a kaposvári Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola együttese ellen.

Az elmúlt hétvégén megrendezett viadalon nyolc csapat szállt harcba a diákolimpiai bajnoki címért. A résztvevőket két darab négyes csoportba sorsoltak a szervezők. A dunaújvárosiak játszmaveszteség nélkül nyerték meg a B-kvartettet. Egyaránt 3:0-ra verték a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, a Kecskeméti Műszaki Szakközépiskola és a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium együttesét. Az elődöntőben az A-csoport második helyén végző kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium csapata sem tudott szettet nyerni a Hild ellen, így az elvárásoknak megfelelően következhetett a finálé. A másik ágon a kaposvári Noszlopy Gáspár Szakközépiskola jutott a döntőbe.

A mérkőzést nagy várakozás előzte meg. A kaposvári csapatban ott volt Gergye Roland is, aki mindent megtett, hogy diákolimpiai bajnok lehessen. Az első két játszmát szoros küzdelemben, 25:20-ra és 27:25-re hozta a Hild, de a folytatásban a somogyiak két szettet is nyertek 25:21-re és 25:20-ra, ezzel egyenlítettek. Az ötödik játszmát azonban hatalmas csatában 15:12-re az újvárosiak nyerték, ezzel megszerezték iskolájuknak a huszonegyedik diákolimpiai aranyérmet.

Az aranyérmes csapat tagjai: Blázsovics Péter, Gebhardt Áron, Gebhardt Norbert, Körösi Kende, Körösi Örs, Kövessy Balázs, Nagy Márk, Neukum Gábor, Pádár Krisztián, Pápai Péter, Szabó Balázs, Szücs Ákos. Felkészítő edzők: Tomanóczy Tibor és Liszi Ferenc.

Diákolimpia, VI. korcsoport, országos döntő, Békéscsaba

Fiúk

1. Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium, Dunaújváros (Tomanóczy Tibor, Liszi Ferenc)
2. Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola, Kaposvár (Biki Mária)
3. Kecskeméti Műszaki Szakközépiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium (Gyurkó Sándor)
4. Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium, Kazincbarcika (Szénégető József)
5. Katona József Gimnázium, Kecskemét (Karagics Mátyás)
6. Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen (Felföldi János)
7. Táncsics Mihály Gimnázium, Kaposvár (Gaál Csilla)
8. Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium, Sarkad (Jánk János)

Lányok

1. Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Székesfehérvár (Velancsics Katalin, Fésüs Irén)
2. Munkácsy Mihály Gimnázium, Kaposvár (Simonné Kutas Zita)
3. Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, Békéscsaba (Bárdos Tibor)
4. Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium, Nyíregyháza (Filetóthné Kazár Katalin, Moravszki Gyuláné)
5. Vasvári Pál Gimnázium, Nyíregyháza (Balázs István)
6. Kecskeméti Református Gimnázium, Kecskemét (Dunszt Orsolya, Csizmadia Szabolcs)
7. Bródy Imre Oktatási Központ, Budapest (Ghiráné Jónás Erzsébet)
8. Kanizsai Dorottya Gimnázium, Szombathely (Pezenhófer György)

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: dunaújváros röplabda diákolimpia hild utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr664316194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása