Horváth Dóra olasz csapata ismét bajnoki meccset nyert, így az alapszakasz utolsó fordulójában van esélye megszerezni a nemzetközi kupaindulásra jogosító negyedik helyet, amelyért egyébként további három együttes is harcol.

Az alapszakasz 20. fordulójában a Villa Cortese 3:1-re nyert a Novara otthonában. A magyar játékos ötvenszázalékos támadóhatékonysággal 14 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt! Érdekesség, hogy 17 győzelem után elvesztette veretlenségét a listavezető Yamamay Busto Arsizio, amely 3:2-re kikapott az Urbino otthonában.

A 21. körben aztán végre megszakadt az együttes rossz szériája, hiszen 3:0-ra győzött Parmában! Horváth a mezőny legeredményesebbjeként 17 ponttal zárt, ezúttal 47 százalékkal ütött, és a nyitásfogadása is kiváló volt. Statisztika itt!

A többi eredmény viszonylag szerencsés alakulása miatt a Novarának még mindig van esélye az alapszakasz negyedik helyének megszerzésére. Ez a nemzetközi kupaszereplés miatt lenne nagyon fontos! Az utolsó fordulót hétvégén rendezik. Az első helyezett Busto, a második Villa Cortese, illetve a harmadik Urbino pozíciója már biztos. A negyedik helyért a Bergamo, a Novara, a Piacenza és a Modena küzd. A sorsolás meglehetősen pikáns, hiszen ez a négy csapat hétvégén egymás ellen játszik! A Modena―Bergamo és a Novara―Piacenza meccs is vasárnap 18 órakor kezdődik. Horváth Dóra csapatának meccse a sportube.tv honlapon élőben látható!

A Novarának a legrövidebb a cserepadja, továbbra is csak egy csereliberó és egy center van készenlétben, a többiek sérültek, vagy az U22-es transzfercirkusz miatt nem játszhatnak. Akik pályára lépnek majd, azok között is kevés a teljesen egészséges játékos...

Ha minden igaz, pénteken lesz Rómában a választott bírósági döntés az alapszakasz első fordulójában elmaradt Novara―Modena meccsről, de nem valószínű, hogy megváltoztatnák a korábbi határozatot, amellyel a Novarát három pont levonással sújtották.

Olasz bajnokság (A1 Liga), nők, alapszakasz
20. forduló: Asystel Volley Novara ― MC-Carnaghi Villa Cortese 1:3 (―23, ―19, 16, ―17)
21. forduló: Cariparma SiGrade Parma―Asystel Volley Novara 0:3 (―22, ―9, ―23)

Címkék: olasz olaszország légió röplabda légiós novara horváth dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr314300105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása