A hazai pálya ezúttal is előnyt jelentett, másodszor is megnyerte hazai meccsét a Vegyész RC-Kazincbarcika a Dunaferr SE ellen a férfi NB I negyeddöntőjében. A dunaújvárosiak már nem hibázhatnak... A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A hétfői este meccs alaphangját egy rontott nyitás adta meg vendégoldalon, innentől kezdve a Dunaferr futott az eredmény után. A két együttes azonban egyaránt képes volt szép megoldásokra és nagy hibákra, vagyis nem mutatkozott nagy különbség az első percekben. De az első technikai időnél három pont volt a Kazincbarcika előnye, aztán amikor négyre nőtt a különbség, Tomanóczy Tibor időt kért (12:8). A fiatal dunaújvárosi gárda a folytatásban tartotta a lépest a hazaiakkal, annak ellenére, hogy a második technikai időnél is jelentősnek tűnt a Vegyész előnye (16:12). De ekkor egy jobb ciklust hoztak össze a vendégek, és 19:17-re feljöttek. Innentől a nyitásait egyik csapat sem tudta pontra váltani, egészen 23:20-ig. Ekkor az újvárosi tréner még egy időkéréssel próbált fordulatot kieszközölni, de nem járt sikerrel (1:0).

A második játékrész elején lendületesen kezdett a Vegyész, de három hazai pont után három vendégtalálat érkezett (3:3). A folytatásban viszont a házigazdáknak minden bejött, a kérdés csak az volt, hogy a technikai idő miatti szünet lefékezi-e őket (8:3). Nem így történt, a borsodiak olyan sáncmunkát mutattak be, miközben magabiztos és pontos ütésekre voltak képesek, hogy pár perc alatt szinte eldőlt a játszma (16:8). Jöttek a cserék mindkét oldalon, jelezvén, hogy az edzők már sokkal inkább a harmadik játékrészben gondolkodnak. Tomanóczy edző 20:12-nél kérte ki a szett második idejét, de aligha azzal a céllal, hogy elmondja játékosainak a feltámadás elixírjének receptjét (2:0).

Hazai ponttal kezdődött a harmadik menet is, majd az óriási csatát hozó ötödik labdamenetben a játékszer a vendégoldalon ért földet. De a folytatásban jött a menetrendszerű dunaújvárosi egyenlítés, egyszer, kétszer, háromszor, sokszor. 9:9 után viszont ők csináltak pontot, majd a meccs folyamán először vezettek kettővel (10:12). 12:14-nél időt is két Dudás András edző, hogy javítson játékosai koncentrációján, de a második technikaiig tovább nőtt a Dunaferr előnye, aztán amikor 15:19 állt az eredményjelzőn, a hazai tréner ismét megnyomta a csengőt. A játszma vége felé olyan suta mozdulatokat mutattak be a hazaiak (16:21), amit előtte még nem, így jöhetett a negyedik játszma (2:1).

A második etaphoz hasonlóan kezdődött a negyedik (3:3), aztán a hazaiak csináltak gyorsan három pontot (6:3), és a technikai időnél is ők álltak jobban (8:6). A rövid pihenő után Csizmadia János lelki pluszt adó bombáját követően újabb Vegyész-pontok következtek, 11:6-nál pedig vendég időkérés. Ekkor már nyoma sem volt az erőlködésnek a hazaiak játékában, és amikor a Dunaferr egy picit javult, akkor is magabiztosan őrizték a tisztes előnyüket (16:11). Rossz nyitásaik miatt nem is igazán tudtak közelebb kerülni a vendégek (20:15), hát még akkor, amikor egészséges sáncokat építettek a kazincbarcikaiak (24:16, 25:18, 3:1). Nyert a Vegyész, és ha ugyanez sikerül neki szerdán is, akkor a négy közé jut.

NB I, férfiak, negyeddöntő, 3. mérkőzés

Vegyész RC-Kazincbarcika ― Dunaferr SE 3:1 (20, 13, ―18, 18)

Kazincbarcika, 150 néző. Játékvezetők: Hóbor, Bátkai-Katona
Kazincbarcika: Juhász P. 10, Lehóczky L. 5, Bokor E. 14, Gulyás 3, Árva 4, Lehóczky G. 10. Csere: Szántai (liberó), Csizmadia 15, Dudás T. 1, Orosz Á. 7. Edző: Dudás András
Dunaferr: Tóth A. 4, Dávid Cs. 10, Lukács A. 5, Pádár 16, Gebhardt 6, Szabó B. 6. Csere: Pápai (liberó), Neukum 1, Szűcs Á. Edző: Tomanóczy Tibor

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 4:1, 9:8, 15:11, 19:17. 2. játszma: 3:3, 9:3, 16:8, 20:12. 3. játszma: 6:4, 10:12, 13:16, 15:20. 4. játszma: 3:1, 12:6, 14:10, 20:15

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:1, a Kazincbarcika javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
– Szeretném megérni, hogy játékosaim egyszer végig megfelelő módon koncentráljanak, és ne hozzanak ilyen kellemetlen helyzetbe, mint tették a harmadik játszmában.
Tomanóczy Tibor: – A hazaiak megérdemelten nyertek. Játékunkon meglátszott, hogy két rutinos röplabdásunkra ezúttal nem számíthattunk. Így csak ennyire futotta.

Fino-Kaposvár ― Csepeli RC 3:0 (8, 12, 11)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Kaposvár javára.

Dági KSE ― MAFC-BME-Mapei 3:0 (19, 20, 23)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Dág javára.

Kalo-Méh-Kecskeméti SE ― Szolnoki Főiskola RK-SI 3-0 (17, 15, 17)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Kecskemét javára.

(forrás: boon.hu)

Címkék: bajnokság dunaújváros röplabda nb1 kazincbarcika dunaferr vegyész rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr334218279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása