Megerőltetés nélkül jutott a bajnoki elődöntőbe a Fino-Kaposvár férficsapata. A somogyiak a Csepel elleni harmadik negyeddöntő-mérkőzést is 3:0-ra nyerték, így 3:0-s összesítéssel léptek a legjobb négy közé, ahol a Kazincbarcika―Dunaferr párharc továbbjutója vár rájuk.

A kaposváriak ezúttal is jól összpontosítottak a találkozó elején, így az első technikai szünetben már hat pont volt a csapat előnye. Nacsa Gábor és Geiger András kemény ütésekkel melegedett játékba, és a sánc is jól dolgozott a háló előtt. A vendégeket Daróczi Gergely próbálta lelkesíteni a pályán, de a hatásos hazai bombák ellen továbbra sem volt orvosság. 18:7-nél már másodszor kért időt a Csepel, a somogyiak pedig tetszés szerint érték el pontjaikat. Olyan labdamenetet is láthattak a nézők, amelyben a vendégeket háromszor is blokkolták a kaposváriak, aztán jött a menetrendszerű, foghatatlan ütés a végén. Az első szettben kilenc pontig jutó Nacsa Gábor játszmalabdához juttatta csapatát, Nagy András elhibázott támadásával pedig véget ért a küzdelem. A fővárosiak erejéből mindössze nyolc pontra futotta (25:8, 1:0).

A térfélcsere után eleinte felváltva estek a pontok, 5:5 után aztán meglépett a házigazda, és Geiger András ászszervája után már öt pont volt az előnye. A folytatásban még tovább nőtt a két együttes közti különbség, a Fino lassan, de biztosan felőrölte a fővárosiak ellenállását. A közönség néhány szép labdamenetet is láthatott, és néha egy-egy foghatatlan hazai nyitás is színesítette a játékot. A végén Nagy József szerzett pontokat, majd egy rossz nyitás pecsételte meg végleg a Csepel sorsát (25:12, 2:0).

Két vendégpont vezette be a harmadik játékrészt, a Kaposvár 6:5-nél, Geiger blokkja után vezetett először. Ezt követően is szorosan alakult az eredmény, a hazaiak láthatóan nem úgy összpontosítottak, mint a találkozó elején. Kunert Mátyás bátor ütésekkel tűnt ki, és a társakkal együtt azért küzdött, hogy végre izgalmas szettet játsszanak a bajnokkal. 8:8 után sebességet váltott a somogyi együttes, és Szabó Alpár blokkja után már négy ponttal járt előrébb ellenfelénél. Ezután már egyértelmű volt a helyzet: a hazaiak begyűjtötték a győzelemhez, és a négy közé jutáshoz szükséges pontokat. Az utolsó labdamenetet Vajda Tamás blokkja fejezte be, ezzel ért véget a negyeddöntő (25:11, 3:0).

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó elődöntő március 16-án kezdődik, a Kaposvár ellenfele a Kazincbarcika vagy a Dunaferr lesz.

NB I, férfiak, negyeddöntő, 3. mérkőzés

Fino-Kaposvár ― Csepeli RC 3:0 (8, 12, 11)

Kaposvár, 200 néző. Játékvezetők: Horváth M., Prukner.
Kaposvár: Szabó A. 10, Magyar B. 2, Geiger 8, Nagy J. 7, Nacsa 11, Gergye 14. Csere: Dömötör, Deák (liberók), Lesznyik 5, Vajda 4. Edző: Demeter György
Csepel: Buzás 1, Kunert 7, Sow 2, Nagy A. 1, Daróczi 9, Rigó. Csere: Fogl (liberó). Edző: Tamás Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:1, 8:2, 12:4, 16:7, 18:7, 22:8. 2. játszma: 1:1, 5:5, 10:5, 13:7, 17:8, 19:9, 21:10, 24:10. 3. játszma: 0:2, 2:4, 4:4, 4:5, 6:5, 8:8, 13:8, 15:9, 17:10, 19:11

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Demeter György:
― Fegyelmezett, magabiztos győzelmet arattunk. A Csepel megpróbált küzdeni, de mi minden szelet kifogtunk a vitorlájából.
Tamás Zoltán: ― Kicsit több hittel és önbecsüléssel kellett volna játszanunk, hogy a hullámvölgyeket sikeresebben átvészeljük. Sok sikert a Kaposvárnak az elődöntőben!

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

További eredmények

Dági KSE ― MAFC-BME-Mapei 3:0 (19, 20, 23)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Dág javára.

Kalo-Méh-Kecskeméti SE ― Szolnoki Főiskola RK-SI 3-0 (17, 15, 17)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Kecskemét javára.

Vegyész RC-Kazincbarcika ― Dunaferr SE 3:1 (20, 13, ―18, 18)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:1, a Kazincbarcika javára.

Címkék: bajnokság csepel kaposvár röplabda nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr894218093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása