Második negyedelő

 2012.02.23. 15:42

Mi lesz ebből? Menetelés vagy egyenlítés? Ez az alapvető kérdés a női NB I negyeddöntőjének második mérkőzései előtt. A továbbjutáshoz immár ebben a fázisban is három siker kell. A szerdai házigazdák odahaza behúzták az elsőt, de most nehezebb dolguk lesz. Leginkább a Gödöllő és a Békéscsaba számíthat kemény csatára! A Vasas és a Szolnok még mindig nem játszik. Előzetes!

NB I, nők, negyeddöntő, 2. mérkőzések

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI ― TEVA-GÖDÖLLŐI RC
(február 24. péntek, 17 óra)
A pozitív előjelek után mélyütés volt a miskolciak számára a nagyon sima gödöllői vereség (3:0). Lelkileg ki kell lábalniuk a kudarcból, játékban pedig 180 fokos fordulatra van szükségük, ha egyenlíteni akarnak. A Pest megyeiek továbbra is kiismerhetetlenek, hiszen a Magyar Kupa négyes döntőn mutatott, magukhoz képest visszafogott teljesítmény után lerohanták, és alaposan elnáspángolták a borsodiakat. Bár ahogy mondani szokták: tudni kell optimálisan megválasztani az ellenfelet...
― A párharc első mérkőzésén a gödöllőiek hazai környezetben taktikusan játszottak és bombanyitásaikkal eldöntötték a találkozó sorsát ― mondta Toma Sándor, a Miskolc edzője. ― Ugyan igyekeztem a lányokban tartani a lelket, ez sajnos csak a harmadik szettben sikerült, akkor tudtunk valós tudásunkból valamit felvillantani. Most abban bízom, hogy az itthoni teremből adódó sajátosságok miatt fel tudjuk venni ellenfelünkkel a versenyt, és stabil játékkal megtörjük a lendületét. Csütörtökön az volt az elsődleges feladatom, hogy helyre tegyem a csapat játékát és ezt a lelki fröccsöt pénteken is megteszem. Koncentrált játékot, stabil mezőnymunkát, és az első perctől az utolsóig odaadó produkciót várok a játékosoktól. Arra hívtam fel a lányok figyelmét, hogy itthon mindenképpen nyernünk kell, ugyanis a párharcnak még nincs vége, a továbbjutáshoz három nyert összecsapásra van szükség, és a sportban, így a röplabdában minden lehetséges. Nem a részgyőzelem, hanem a végeredmény számít.
Az MVSC keretének tagjai közül hét közben néhányan az érettségit megelőző kötelezettségeikre is koncentráltak, de Toma Sándor szerint ennek a csapat játékára nézve nincs jelentősége. Mindenki egészséges, így a mesternek kellemes gondjai vannak. (forrás: boon.hu)

Tippünk 1:3

ÚJPESTI TE ― BÉKÉSCSABAI RSE

(február 24. péntek, 17 óra)
Ez a meccs ígérkezik a pénteki nap nagy rangadójának! A viharsarkiak szerdán megtették az első lépést, és ebből arra következtetünk, hogy a közelmúlt nehézségei motivációt, ösztökélést jelentettek a játékosok számára. Medics egyre jobban beilleszkedik a Békéscsaba játékrendszerébe, egyre hatékonyabban röplabdázik, az újonc Szombathelyi Szandra pedig 16 pontot szerzett a premierjén, ami remek teljesítmény! Igen ám, de az újpestieknek mindenképpen nyerniük kell, ha nem akarnak nagyon nehéz helyzetbe kerülni, ezért vélhetően mindent meg fognak tenni a sikerért, s tapasztalatuk illetve játéktudásuk alapján van is realitása az egyenlítésnek!

Tippünk 3:2

TFSE-KRA ― BUDAPEST SE-FKF ZRT.

(február 24. péntek, 18 óra)
Az általunk jósolt szoros csata helyett megdöbbentően egyoldalú mérkőzést hozott az első felvonás. A TF mindössze 29 pontot szerzett, ráadásul sajátmagától csak 14-et. Ebből a folytatásban sem lesz énekes halott...

Tippünk 0:3

A Vasas-Óbuda-Hofeka ― Szolnoki Főiskola RK-SI párharc első mérkőzését február 26-án, vasárnap 11 órától rendezik.

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr524186619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása