A kaposvári férfiröplabdázás sikerkovácsa, Demeter György 1992-ben játékos-edzőként nyert először Magyar Kupát a somogyiakkal, és 2003-as távozásáig összesen nyolc alkalommal vezette sikerre együttesét ebben a sorozatban. A mester kilenc év elteltével újabb hazai kupa-aranyéremmel gazdagodott. A találkozó előtt tapintható volt a feszültség a kispad mellett, a lefújás után viszont már boldogan fogadta a gratulációkat a vezetőedző.

― Az első és a második szettben nem csak az esélyesség terhével küzdöttünk, hanem a hibáinkkal is tovább nehezítettük a saját helyzetünket ― kezdte értékelését Demeter György. ― A folytatásban már kiegyenlítődtek az erőviszonyok, az ötödik játszmában pedig nálunk volt a lélektani előny, és éltünk is vele. A Kecskemét újra megmutatta, hogy nagy ellenfelünk, és az is kiderült, hogy ha egy mérkőzésen dől el az aranyérem sorsa, akkor szinte bármi megtörténhet.

― További jó hír, hogy megtört egy tizenkilenc éves átok.
― Igen, az 1993-as kupadöntőt nehéz elfelejteni: az egy évvel korábbi sikerünk után 3:0-s vereséget szenvedtünk a szegediektől, és azt a mérkőzést is itt vívtuk a Vasas Fáy utcai csarnokában. Bennünk volt még ez a vereség, de azt hiszem, most már túlléphetünk ezen a dolgon, rendeztük a számlát. Ezután már ez a terem is egy szép győzelemre emlékeztet bennünket.

― A sikeres hazai és külföldi edzői pályafutásodban mekkora sikerként könyveled el ezt a győzelmet?
― Nagy öröm számomra, hogy hosszú idő után ismét a kaposvári csapat edzőjeként értem el szép sikert. Azt gondolom, hogy mindegy, az első, vagy éppen a tizenötödik kupagyőzelmet szerezzük meg, az érzés ugyanaz. Újra és újra átéljük a győzelem nagyszerű élményét, ezt nem lehet megszokni, ezzel nem lehet betelni.

― A következő nagy feladat a bajnoki cím megvédése lesz.
― Valóban nincs túl sok idő az ünneplésre, hiszen csütörtöktől már a bajnoki rájátszás mérkőzései várnak ránk. Nem vehetünk félvállról egy találkozót sem, a célunk ugyanis a címvédés ebben a sorozatban is.

(forrás: kaposvarvolley.hu)

Címkék: demeter kaposvár röplabda magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr264150132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása