A Fino-Kaposvár 3:0-ra nyert a remekül helytálló Csepeli RC ellen a férfi Magyar Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében, a Fáy utcában. A címvédő somogyiak ellenfele a szombati Kecskemét―Dunaferr meccs győztese lesz.

A fővárosiaknak nem igazán sikerült megszorongatniuk a somogyiakat, mivel a játék több elemében sem tudtak úgy teljesíteni, ahogyan szerettek volna. Ezzel szemben a Kaposvár végig kiegyensúlyozottan és magabiztosan röplabdázott. A kezdés után néhány pontig tartotta a lépést a Csepel, majd az első pihenőnél már 8:6 volt a Kaposvár javára, és innen folyamatosan húzott el a címvédő, pontról-pontra növelve a differenciát. Ebben az időszakban még a Csepel nyitásfogadása is rendben volt, csak blokkban, illetve mezőnyben sem tudott ehhez hozzátenni. Közben a kaposváriak szinte hiba nélkül játszottak. 16:9 után már nem igazán volt esélyük a fővárosiaknak, és 25:15 lett az első felvonás vége.

A folytatásban sikerült feljönnie a Csepelnek, ez elsősorban amiatt történt, mert a Kaposvár elkezdett hibázgatni. Nyitásokat, támadásokat rontottak, a rivális pedig kezdte összekapni magát, ám a nyitásfogadás nem mozgott elfogadható szinten. 8:5 után volt egy jobb periódusa a Csepelnek, és tudta tartani a két-három pontot, így 16:14-nél jött a második pihenő. Aztán a hajrára elfáradtak a fővárosiak, és 20:17 után már csak egy pontot tudtak szerezni.

A harmadik szett gyengére sikeredett csepeli részről, mivel itt a már korábban működőképes dolgok sem mentek. Egyedül annyi történt, hogy valamelyest javult a sáncmunka, és ebből is születtek pontok. A csepeli szervákat továbbra is könnyedén fogadták a somogyiak, a fővárosiak nyitásfogadása viszont továbbra is pontatlan volt (8:4, 16:8). A hajrában kettőt is cserélt a Csepel, de itt már mindenki a mérkőzés végét várta, ami 25:17-nél jött el. A meccs után a csepeli csapat megköszönte a szurkolók biztatását, és a játékosok abban reménykednek, hogy a vasárnap 16 órakor kezdődő bronzmeccsen valamivel jobb teljesítménnyel sikerül majd előrukkolniuk.

Magyar Kupa, férfiak, elődöntő

Fino-Kaposvár ― Csepeli RC 3:0 (15, 18, 17)

Fáy utca, 700 néző. Játékvezetők: Donkó, Bátkai-Katona
Kaposvár: Szabó A. 7, ifj. Laszczik I. 2, Geiger 16, Nagy J. 8, Nacsa 12, Gergye 8. Csere: Dömötör, Deák (liberók), Magyar B. Edző: Demeter György
Csepel: Buzás 2, Kunert 6, Sow 3, Tamás Z. 9, Daróczi 5, Pajor 1. Csere: Fogl (liberó), Nagy A., Rajmüller. Játékos-edző: Tamás Zoltán

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel kaposvár röplabda magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr224125315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása