Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, több magyar játékos is érdekelt a nemzetközi férfikupák végjátékában! A CEV Kupa döntőjében például biztosan lesz magyar röplabdázó!

Szerdán és csütörtökön rendezték a CEV Kupa elődöntőinek visszavágóit. Szerdán ifj. Grózer György együttese, a lengyel Rzeszow aranyjátszmát követően búcsúztatta a török Fenerbahcét. Nagyon szoros, végig kiélezett volt a mérkőzés. Az első meccset az isztambuliak hazai pályán 3:2-re megnyerték, így a lengyeleknek mindenképpen győzniük kellett szerda este, hogy esélyük legyen a továbbjutásra. Ez sikerült is, az aranyjátszmában pedig 15:12-re diadalmaskodtak, így ők jutottak be az elődöntőbe. A találkozó majdnem két óráig tartott. Grózer 26 pontot szerzett, a mezőny legeredményesebbje volt.

A Rzeszow korábban a svájci Lausanne UC, a holland Dynamo Apeldoorn, és a francia Arago De Séte ellen jutottak tovább.

Veres Péter orosz együttese, a Dinamo Moszkva a görög Iraklisz Szalonikit búcsúztatta könnyedén. Már az első találkozó is sima volt az orosz fővárosban, és a görögök a visszavágón sem tudtak komoly ellenállást kifejteni. A magyar ütőjátékos a mezőny legjobb nyitásfogadójának bizonyult, tíz pontot szerzett, 17 ütéséből csak hármat rontott el.

A moszkvaiak korábban az ukrán Lokomotiv Harkov, a szintén orosz Lokomotiv-Bjelogorje Bjelgorod, illetve a török Halkbank búcsúztatásával jutottak el idáig.

Csütörtök este a Nagy Pétert és Mózer Zoltánt is soraiban tudó román bajnok Remat Zalau az olasz Monza vendége volt, amelyben Kaszap Tamás játszik. Zilahon 3:1-re az itáliaiak nyertek, akik otthon sem hibáztak, ezúttal 3:0-ra győztek. Mindhárom magyar pályára lépett, de egyedül Nagy volt kezdő.

— Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy nem jutottunk be a számunkra mérföldkőnek számító elődöntőbe, de valahol készültünk erre, hiszen a Monza nagyon jó csapat — nyilatkozta a találkozót követően Nagy Péter az olasz csapat hivatalos honlapjának. — Készültünk a találkozóra, megpróbáltunk mindent, de nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Nem játszottunk képességeink szerint.

Nagy 15 pontig jutott, míg csereként Mózer Zoltán kettő, Kaszap Tamás pedig egy pontot szerzett. Okvetlenül meg kell jegyeznünk, hogy a románoktól már az is nagyszerű teljesítmény volt, hogy a belga Lennik legyőzésével harmadik helyen továbbléptek Bajnokok Ligája-csoportjukból! A Monza a finn Lakkapaa, a svájci Näfels és a német SCC Berlin búcsúztatásával is büszkélkedhet.

Szerda este az ACH Volley Ljubljana 3:0-ra verte hazai pályán a belga Knack Randstad Roeselare együttesét, így a szlovénok kettős győzelemmel jutottak be a sorozat elődöntőjébe.

CEV Kupa, férfiak, negyeddöntő

1. mérkőzések
Remat Zalau (román) ― Acqua Paradiso Gabeca Monza Brianza (olasz) 1:3 (―24, 21, ―18, ―23). Statisztika itt!
Fenerbahce Grundig (török) ― Asseco Resovia Rzeszow (lengyel) 3:2 (18, ―22, ―23, 19, 10). Statisztika itt!
Dinamo Moszkva (orosz) ― Iraklisz Szaloniki (görög) 3:0 (17, 17, 22). Statisztika itt!
Knack Randstad Roeselare (belga) ― ACH Volley Ljubljana (szlovén) 2:3 (23, ―12, 15, ―26, ―7). Statisztika itt!

Visszavágók
Asseco Resovia Rzeszow ― Fenerbahce Grundig 3:1 (23, ―23, 27, 23, aranyjátszma 15:12). Statisztika itt! Továbbjutott: Rzeszow
Iraklisz Szaloniki ― Dinamo Moszkva 0:3 (―18, ―21, ―21). Statisztika itt! Továbbjutott: Dinamo Moszkva
Acqua Paradiso Gabeca Monza Brianza ― Remat Zalau 3:0 (20, 12, 20). Statisztika itt! Képgaléria itt! További képek itt! Továbbjutott: Monza
ACH Volley Ljubljana ― Knack Randstad Roeselare 3:0 (20, 17, 22). Statisztika itt! Továbbjutott: ACH Volley

Az elődöntő párosítása
Dinamo Moszkva ― Acqua Paradiso Gabeca Monza
ACH Volley Ljubljana – Asseco Resovia Rzeszow

Játéknapok: március 13-14., illetve március 17-18.

Címkék: olasz orosz nagy moszkva légió román veres légiós dinamo monza mózer cev kupa grózer rzeszow zalau remat kaszap

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr934090110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása