A siker csődbe visz?

 2012.02.08. 15:04

A Csepeli RC február 2-án levelet kapott a szövetségtől, amelyhez csatolva egy díjbekérő számla is érkezett 360.000 forint értékben. Ennek értelmében a szövetség sportszolgáltatásként továbbszámlázta a Magyar Kupa négyes döntőjének rendezési költségeit a résztvevő csapatokra!

Mivel ez a példátlan és felháborító lépés ellenkezik a szövetség alapszabályával, ezért a fővárosi egyesület visszautasítja a kapott számlát, és válaszlevelet juttatott el az MRSZ részére!

Eltekintve attól, hogy jogilag értelmezhetetlen a kiállított számla, a józan észnek is ellentmond ez az eljárás, és akkor még ne is beszéljünk a korrektségről.

― Hogyan lehet előre meghatározni egy rendezvény költségvetését, ha az még le sem zárult?
― Mi a helyzet a bevételekkel (reklámbevételek, jegyeladások, TV jogdíjak)?
― A csapatok fizessék a kiadásokat, de a bevételek csak a szövetséget gazdagítják?
― Valaki tényleg úgy gondolja, hogy a csapatoknak nincsen semmi hozzáadott értékük ehhez a sporteseményhez?
― És a vissza-visszatérő kérdés: a csapatok vannak a Szövetségért vagy a szövetség a csapatokért?

Felháborító!

Ha a férfi NB I legkisebb költségvetésével dolgozó Csepelnek ki kellene fizetnie ezt az összeget (azért, mert 17 év után ismét bekerült a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé), az azonnali csődöt jelentene a klub számára, és már a soron következő bajnoki mérkőzésen való részvétel kerülne veszélybe!

A költségek részletezése, illetve a további mellékletek ide kattintva megtekinthetők!

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel röplabda magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr674078954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

figyelmes8 2012.02.09. 08:03:09

Néha még mindig meg tudok lepődni az MRSZ intézkedésein.
Nem elegáns, hogy itt, de megnyugszom, hogy most megemlítem, meg kellene tüzetesen vizsgálni az MRSZ saját kifizetéseit. Többek közt mit fizet ki, és milyen munkáért, a Héraklész edzőknek, miért támogatja annyira ezt a klikkesedést?
Aztán csak úgy belekapva, bíróküldés témája, bírói díjak irreális összege...
Ezek, és még ehhez tasonlók, melyeket nem most és itt szeretnék megemlíteni, talán külön témát is megérdemelnének ezen fórumon.
süti beállítások módosítása