A Palota RSC 3:0-ra rendkívül fegyelmezett, taktikus, lelkes játékkal győzött a Tatabányai Volán SE otthonában a női NB I alapszakaszának huszadik fordulójában. A kiesési rangadó megnyerésével a fővárosiak hárompontos előnyre tett szert riválisával szemben a tabellán.

Mindkét csapat három pontot szerzett eddig, a fővárosiak csak jobb játszmaarányuk miatt előzték meg a Tatabányát a huszadik forduló előtt. Mindkét együttes csak egyszer nyert eddig, a Volán éppen Rákospalotán! Abszolút kiesési rangadóra készült tehát a két csapat.

AZ ELSŐ SZETT

Papp Dóra és Soós Ivett pontjainak, és a házigazda szervarontásainak köszönhetően jobban kezdett a Palota (3:6), aztán Koller Kinga remek nyitására Péter Krisztina válaszolt hasonló műfajban, és máris jött a szünet (5:8). Bravúros mezőnymunkája révén tartotta előnyét a vendégcsapat, de Dombi Márta pontjaival kapaszkodott a házigazda. Papp és Soós rendületlenül bombázták a Volán térfelét, de a többiek is besegítettek nekik. Együttesük kevesebbet hibázott, így magabiztosan vezetett (8:16).

Tálosné Rozsinszki Rita időkéréssel próbálkozott, de a Palota támadásai figuratívabbak, színesebbek voltak, és jól váltogatták az ütéseket az ejtésekkel. Két hiba után Nyári Sándornak is időt kellett kérnie (14:20), és Keppel Barbara remek centerezése ki is mozdította a csapatot a gödörből. Nem adta fel a Tatabánya, amely nagyszerűen küzdött, és Dombi jóvoltából eredményesen zárt le egy hosszú, látványos labdamenetet. Kisvártatva jött a Volán második időkérése (15:22), de egy-két perc múlva, Soós Ivett hajszálpontos vonalütésével véget ért a játszma (17:25, 0:1).

A MÁSODIK SZETT


Többet rontott a fővárosi együttes, mint korábban, ezért a Volán vezetett (4:2), de amikor pontosabbak lettek a Palota támadásai, gyorsan fordult a kocka (4:5). Megszakítás nélkül három hazai pont következett, Karácsonyi Júlia pazar ásznyitásának köszönhetően mégis a vendégek mehettek előnnyel a pihenőre (7:8). A center a visszatérés után is szórt egy ászt, ráadásul Péter Krisztina is megfricskázta a tatabányaiakat. Kapaszkodtak a hazaiak és gyorsan egyenlítettek, sőt hamarosan ismét vezettek, mert a fővárosiak sorra rontották el a támadásaikat (12:10). Nyári Sándor cserélt, beküldte Chován Ágnest, és Keppel duplájával gyorsan egyenlített is a Palota (12:12). Soós Ivett sem tétlenkedett, gyönyörű ásznyitással növelte együttese előnyét, ezért a Volán időt kért (12:14).

Papp Dóra továbbra is megbízhatóan, pontosan támadott, de ahelyett, hogy csapata elhúzott volna, megtorpant, ezt kihasználva pedig előbb egyenlített, majd fordított a Tatabánya (16:15). Szővérdffy Beáta centerpontja után Nyári Sándor időt kért. A tét komolyságához méltó nagy csata zajlott a pályán, Karácsonyi egyenlített, Soós pedig ismét vezetéshez juttatta a Palotát (18:19). Ellépett a vendégcsapat, Soós Ivett rendületlenül bombázott, Tálosné pedig időt kért (18:21). A hajrában Dombi Márta körbeütötte a pályát, a látogatók pedig higgadtan befejezték a játszmát (21:25, 0:2).

A HARMADIK SZETT


Papp Dóra előbb a hazai térfelet ütötte (1:4), majd a vonalon túlra talált (4:4). Keppel Barbara a helyén volt és nem hibázott, a túloldalon pedig Mészáros Tímea volt eredményes (7:8). A nagy izgalmak hatására mindkét együttesnél becsúszott egy-egy hiba, de összességében élvezetes volt a játék. A Palota is elkezdett szervákat rontani, és bizony a támadások és a mezőnyözések is pontatlanná váltak (9:8). Elléphetett volna a Tatabánya, de értéke pontokat ajándékozott riválisának (10:12). Papp Dóra gyönyörűen kicentizte a vonalat, Tálosné időt kért (11:14). A folytatásban Péter Krisztina rafinált megoldása ismét bejött, de Haász Judit ejtésével megkezdte a felzárkózást a Volán.

Karácsonyi ászt nyitott, Mészáros ejtése érintette az antennát, de utóbbi gyorsan javított. Soós Ivett bombájára egy Dombi-ejtés volt a válasz, és Keppel is egy finom megoldást választott. Soós is szervált egy ászt, de a Tatabánya oroszlánként küzdött. A liberó, Tóth Rozita megsérült és lebicegett a pályáról, csapattársa, Pap Ildikó egy ászértékű nyitással kívánt neki jobbulást. A hajrában magabiztosan vezetett a Palota, a hazaiak még próbálkoztak egy időkéréssel, de a fővárosiak remek teljesítménnyel, nagyon simán megnyerték a rangadót (19:25, 0:3).

NB I, nők, alapszakasz, 20. forduló

Tatabányai Volán SE — Palota RSC 0:3 (—17, —21, —19)

Tatabánya, 100 néző. Játékvezetők: Stefik, Szabó Zs.
Tatabánya: Pap I. 3, Szővérdffy 5, Dombi 10, Koller 2, Haász 4, Mészáros T. 7. Csere: Tóth R. (liberó), Sinai. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita
Palota: Péter K. 4, Keppel 8, Papp D. 15, Soós I. 11, Valasik 1, Karácsonyi 8. Csere: Szilágyi É. (liberó), Chován. Edző: Nyári Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:8, 8:16, 15:22. 2. játszma: 7:8, 12:10, 13:15, 17:15, 18:21. 3. játszma: 7:8, 11:14, 13:17, 18:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Tálosné Rozsinszki Rita:
— Nagyon sok nyitást rontottunk. Az első szettben szerintem nagyon jól játszottunk, kivéve a szervákat. Ezekkel nyert a Palota! Ha ott ezek nincsenek, akkor nem engedtük volna, hogy lelkileg ennyire fölálljanak és magukhoz térjenek, és akkor egészen másként alakult volna minden. Ott rontottuk el.
Nyári Sándor: — Nagyon tartottunk a tatabányai oroszlánbarlangtól. Volt szerencsém egy barátom segítségével videón elemezni a Volán játékát, amit annak idején a fővárosban nyújtott. Ugyanazt játszották, a lányok tudták, hogy mi fog következni, négy órát foglalkoztunk vele. Jobb csapatom már volt, de ilyen fegyelmezett, és ennyire jó szellemiségű még nem!

Címkék: volán bajnokság tatabánya palota röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr733970097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása