Továbbra is népszerű és eredményes a röplabda a kaposvári középiskolákban: három csapat is bejutott a VI. korcsoportos diákolimpia országos döntőjébe. A Munkácsy leány- és a Noszlopy fiúcsapata hazai környezetében vívta ki a továbbjutást, a Táncsics fiú-együttese pedig nagy bravúrral lépett tovább a Komárom-Esztergom megyei tornáról.

Kötelező feladat volt a továbbjutás a Munkácsy Mihály Gimnázium leány együttesének az országos elődöntőből. Simonné Kutas Zita tanítványai a felnőtt NB I-ben edződnek, az iskola csapatai pedig hosszú évek óta tagjai a magyar középiskolás élmezőnynek. Horváth Zsófia és társai a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában előbb szombathelyi, majd veszprémi ellenfelüket verték 3:0-ra. A lányok teljesen megérdemelten vehették át az aranyérmeket a döntő után. A csapat az elvárásoknak megfelelően teljesített, és a békéscsabai országos döntőn is esélyes a jó szereplésre.

A Munkácsy-lányok nagy része stabil tagja az élvonalban játszó BITT Kaposvári Egyetem együttesének. A fiatalok iskolájuk színeiben is szeretnének kiváló eredményeket elérni. A kaposvári röplabdázók az idei tanévben is bizonyítottak: a fiúk nyolcas döntőjébe két csapatunk is bejutott. A Gergye Rolanddal felálló Noszlopy hazai pályán, a Táncsics együttese pedig nagy bravúrral, Komárom-Esztergom megyében vívta ki az elődöntő első helyét.

Az összes selejtezőcsoport végeredménye ide kattintva megtekinthető!
•    Fiúk
•    Lányok

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda diákolimpia utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr343854886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása