Ha egyéni sportág lenne a röplabda, Horváth Dóra bizony már az olasz bajnoki cím közelében lenne... Az Asystel Novara magyar légiósa továbbra is remek formában van, ezt a közelmúltban előbb korábbi együttese, majd a veretlen listavezető ellen bizonyította.

Az A1 Liga alapszakaszának 15. fordulójában a Novara 3:0-ra győzött a Riso Scotti Pavia otthonában. Horváth nem kegyelmezett egykori klubjának, és milyen jól tette, hiszen így toronymagasan ő lett a mezőny legeredményesebbje (22 pont, 63%)! De nem csak támadásban brillírozott, hanem nyitásban is, hiszen a három szett alatt hat ászt szervált! Statisztika itt! A Novara 9 győzelemmel és 4 vereséggel már a negyedik helyen áll a tabellán.

Az Olasz Kupában nem sikerült a bravúr a veretlen bajnoki listavezető Yamamay Busto Arsizio otthonában. Ezen az egy meccsen dőlt el a négyes döntőbe jutás, és bár győzött 3:0-ra az ellenfél, a mezőny legeredményesebbje ismét Horváth Dóra lett (16 pont). Statisztika itt! Meglepetések is születtek, a Bergamo és a Villa Cortese is kiesett, tavaly ők játszották a döntőt a kupában és a bajnokságban is!

És a korábbi különdíj után egy újabb nagy elismerés: a rangos olasz röplabda-szaklap, a Pallavoliamo szerkesztőségének munkatársai készítettek egy tízfős listát 2011 legjobb játékosairól, és ebben a mezőnyben az olasz válogatottak mellett csak egy idegenlégiós kapott helyet: Dóri!

Címkék: olasz olaszország légió röplabda légiós novara horváth dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr943825754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása