Kispesti általános és középiskolás csapatok röplabdatornájával fejeződött be az Óbudai Strandröplabda Sport Club Egyesület nyolc hónappal ezelőtt indított egészség- és sportprogramja. A projektet tízmillió forinttal támogatta az Európai Unió. Megvalósításában a Kispest SE-vel működött együtt a XIX. kerületben működő, és csak nevében óbudai sportszervezet.

A röplabdatorna a befejező rendezvénye volt az Óbudai Strandröplabda Sport Club Egyesület (OSSC) és a Kispest SE közös egészségprogramjának. Az Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a Kispesti Uszodában és vonzáskörzetében elnevezésű nyolchónapos projekt keretében uniós támogatással a lakosság rendszeres testmozgását elősegítő szabadidős programokat, valamint egészséges életmóddal kapcsolatos családi tájékoztató programokat valósítottak meg a Kispesti Uszodában és a kerületi oktatási intézményekben.

A Bolyai iskolában rendezett röplabdatornára általános iskolás korosztályban két csapat nevezett, így egy mérkőzésen dőlt a helyezések sorrendje: első lett a Vass Lajos Általános Iskola együttese, második helyen a Kispest SE korosztályos csapata végzett. A középiskolás korosztály összecsapásai kiegyenlített küzdelmet és a végéig nagy izgalmakat tartogattak mind az öt csapat számára. Végül szoros versenyben a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium első csapata szerezte meg az első helyet.

Kerekes Balázs, az együttműködő partner Kispest SE vezetője elmondta, hogy a vízitorna-bemutató, a strandröplabda-versenyek, futsaltornák, pingpongmeccsek, illetve az ezekhez kapcsolódó tájékoztatók azt a cél szolgálták, hogy minél szélesebb körben elterjedjenek az egészséget szolgáló egyéni és közösségi értékek, illetve, hogy javuljon az emberek életminősége, erősödjön az öngondoskodás képessége. Megtudtuk, több mint 200-an vettek részt a rendezvényeken, minden korosztály képviseltette magát, a legidősebb résztvevő 70 éves volt. A rendezvényeken túl ― a projekt keretén belül ― elkészült az Óbudai Strandröplabda Sport Club egészségterve, mely hosszú távú stratégiai célokat és cselekvési tervet fogalmaz meg az egyesület számára.

Az ÓSSC Óbudáról költözött át a XIX. kerületbe. Strandröplabda- és röplabdaversenyek, valamint egyéb szabadidősport rendezvények szervezésében, rendezésében megalakulása óta együttműködik a Kispest SE-vel. A most zárult projekt után már egy újabb közös egészségprogramon dolgozik a két sportegyesület.

(forrás: MTI)

Címkék: kispest strandröplabda ossc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr733741659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása