Rendszeres testmozgási lehetőséget biztosított a dél-pesti régióban élők számára az Óbudai Strandröplabda Sport Club Egyesület egészségprogramja. Az Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a Kispesti Uszodában és vonzáskörzetében elnevezésű projekt 2011. májusában indult, és idén január közepén ér véget.

2012. január 15-én zárul az Óbudai Strandröplabda Sport Club Egyesület Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a Kispesti Uszodában és vonzáskörzetében elnevezésű programja. A projekt az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázata keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában közel tízmillió forintos költségvetéssel valósult meg, 2011. május 6-tól kezdődően. A nyolchónapos projekt során a lakosság rendszeres testmozgását elősegítő szabadidős programokat, valamint egészséges életmóddal kapcsolatos családi tájékoztató programokat valósítottak meg a Kispesti Uszodában, és a kerületi oktatási intézményekben.

A projekt keretén belül strandröplabda-versenyeket rendeztek középiskolás korosztály, valamint felnőttek, családok részére is. Futsaltornát valósítottak meg a Kispesti Uszoda napozókertjében középiskolások, valamint amatőr felnőttek számára. Novemberben került sor három kategóriában asztalitenisz versenyre, decemberben pedig vízitorna-bemutatóra, amelynek célcsoportját a hölgyek alkották. A rendezvényekhez kapcsolódóan minden hónapban egészséges életmóddal kapcsolatos családi tájékoztató programokat valósítottak meg a téma szakértőinek bevonásával.

A programokon való részvétel, illetve az előadások hozzájárultak ahhoz, hogy minél szélesebb körben terjedjenek az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és közösségi értékek, illetve, hogy javuljon az egyének életminősége, erősödjön az egyének egészségük iránti felelőssége, az öngondoskodás képessége.

A különböző programokon több mint 200 fő vett részt, valamennyi korosztály képviseltette magát a rendezvényeken, a legidősebb résztvevő 70 éves volt. A rendezvények mellett a projekt keretén belül elkészült az Óbudai Strandröplabda Sport Club egészségterve, mely hosszú távú stratégiai célokat és cselekvési tervet fogalmaz meg az egyesület számára. Ezen túlmenően az egyesület ágazati együttműködési megállapodásokat kötött a kerület sportéletében érdekelt szervezetekkel, az egészséges életmód támogatására.

A projekt záró rendezvényére 2012. január 10-én a Bolyai János Általános Iskolában került sor, ahol röplabdatornával, valamint a projekt eredményeit összesítő előadással zárták le hivatalosan a nyolchónapos projektet.

(forrás: Óbudai Strandröplabda Sport Club Egyesület, MTI)

Címkék: kispest strandröplabda ossc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr473740908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása