A bajnokság végkimenetele szempontjából is fontos rangadót nyertek a Dág röplabdázói. A kistelepülés együttese a férfi NB I alapszakaszának 19. fordulójában 3:1-re verte a Vegyész RC-Kazincbarcikát.

Zsúfolásig megtelt a Dág csarnoka. A hazai szurkolók érezték, hogy bíztatásukkal sokat lendíthetnek csapatukon, amely a dobogóig vezető útra lépett... Sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes. A meccs elején a Vegyész sok szervát rontott, így a játszma közepéig magabiztosan vezetett a házigazda. Aztán a Dág támadás-befejezései pontatlanná váltak, egyre hézagosabbak lettek a hazai blokkok, és a hajrában már a nyitások fogadásával is gondja akadt a hazai együttesnek. Így a rangadó első játszmáját megnyerte a Kazincbarcika.

A folytatásban fordult a kocka! A szett elején még felváltva estek a pontok, ám azután a Vegyész megrázta magát, és már-már behozhatatlan előnyre tett szert. Ekkor Oszuska II Zoltán tartotta a lelket a vendéglátókban. A Dág nagyon kedvetlennek, enerváltnak tűnt. Majd jött Szauter Péter, és a játék képe megváltozott, 20:20 után kiszerválta a vendégeket.

A harmadik felvonás, ha lehet, még nagyobb hangzavarban, és még feszültebb légkörben zajlott. Mivel a Dág túlélte a Kazincbarcika előző szettbeli életveszélyes támadását, a levegőben lógott, hogy most jöhet a döntőjátszma. Amelyik gárda a másik fölébe tud kerekedni, az mindent visz. Izzott a lelátó, izzadtak a játékosok. A parkettatörlők is jócskán megdolgoztak a gázsijukért. Hullámzott a találkozó. Hol az egyik, hol a másik fél került némi előnybe. Ám ekkor már Jánossy Bálint teljesítménye is felnőtt a Zirigh Balázs vezényelte alakulatéhoz. Állandósult a dági nyomás, és ezt a borsodi társaság nehezen viselte. Az ellenfélen érződött, hogy tudja, tennie kell a dolgát a siker érdekében, de ez kevés volt a nagy lelkesedéssel és akarással röplabdázó, a drukkerek által űzött, hajtott hazaiakkal szemben.

A negyedik szettnek már csak az eleje volt szoros. A vendégek még egyszer igyekeztek összekapni magukat. A játékrész elején ez még úgy-ahogy működött is. Viszont a dági bombáknak már egyre ritkábban találták a vegyészek az ellenszerét. A játszma közepén fülsiketítően zúgtak a dobok, dudák, kerregtek a kereplők. A Kazincbarcika játékosaink arcán látszott, itt a vég...

A kegyelemdöfést azonban magának vitte be a vendégcsapat, mert a dágiak huszonnegyedik és huszonötödik pontja is úgy született, hogy a rivális nyitójátékosa a hálóba ütötte a labdát... Ez azonban már senkit nem érdekelt, különösen egyszerre ugrott talpra az egész csarnok, és önfeledten ünnepelte a győzteseket. A Dág ezzel nagy lépést tett a négyes döntőbe jutásig vezető úton.

― Szerintem, még soha nem vertünk meg ilyen jó csapatot. Ehhez az kellett, hogy nálunk mindenki jól játsszon. Akarati tényezőkkel sikerült kompenzálnunk, hogy kevesebbet tudunk edzeni. Boldog vagyok ― mondta a meccs után Oszuska I Zoltán, a Dág edzője.

NB I, férfiak, alapszakasz, 19. forduló
Dági KSE ― Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1 (―21, 22, 19, 19)

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:2, 5:5, 8:7, 12:9, 16:13, 18:15, 18:19, 19:21. 2. játszma: 3:3, 4:7, 8:10, 9:14, 11:16, 15:19, 20:20. 3. játszma: 3:2, 5:5, 12:9, 13:13, 17:13, 20:17. 4. játszma: 2:0, 5:3, 6:7, 9:7, 15:11, 19:13, 22:15

(forrás: kemma.hu)

Címkék: bajnokság röplabda kazincbarcika vegyész dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr813722061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása