Ahogy az első meccsen, úgy hazai pályán, a visszavágón is 3:1-re verte a TEVA-Gödöllői RC az Újpesti TE csapatát a női Magyar Kupa negyeddöntőjében.

A párharc első összecsapásán vendégként elért 3:1-es gödöllői diadal miatt a legutóbbi ezüstérmes kifejezetten kedvező pozícióból várhatta a visszavágót.

Más kérdés, hogy az előny nem igazán tette nyugodttá a fáradtságra panaszkodó együttest, amely a kezdeti pontpárbaj során csak ritkán vezetett. 10:10-es állás után történt meg először, hogy a házigazda három egységgel ellépett. Aztán látványosan ügyetlenkedett, így a második technikai időnél már az UTE volt előrébb (15:16). A vészhelyzet összerázta a főként a nyitásaikkal és centertámadásaikkal zavart keltő házigazdákat, akik 24:23-nál, majd 25:24-nél játszmalabdához jutottak. Az újpestiek meg 26:25-nél tették ugyanezt. Itt dőlt el a szett, a meccs és a továbbjutás sorsa is, hiszen a legvégén három gödöllői pont megpecsételte a fővárosiak sorsát (0:1).

Az elsőhöz hasonló kiegyenlített küzdelemmel indult a második játszma is. Hol az egyik, hol a másik fél alakított ki minimális előnyt. A gödöllői lányok az erőteljes ütésekben, a látogatók pedig az ejtett-pörgetett megoldásokban láttak több fantáziát. A hazaiak 10:6-ig nagyon éltek, majd kissé megtorpantak (10:9). Ezt követően felváltva estek a pontok, egészen 14:13-ig. Ekkor beindult a Gödöllő, amire a sokat tétovázó és némiképp kényszeredetten feladót cserélő fővárosiak nem igazán tudtak reagálni (19:13). Csupán idő kérdése volt, hogy a felszabadultan játszó vendéglátók eljussanak a továbblépéssel egyenértékű játszmalabdáig. Ez 24:17-nél következett el, majd a csapatkapitány, Széles Petra kisvártatva a négyes döntőbe ütötte a Gödöllő együttesét (2:0).

Jelképes mozdulatsor volt, hogy a két edző a térfélcserénél kezet fogott egymással, kvázi ezzel nyugtázták, hogy eldőlt a párharc.

A harmadik felvonástól formalitássá vált a mérkőzés. Ludvig Zsolt nem változtatott kezdőcsapatán, úgy gondolta, játszmaveszteség nélkül illik lezárni a találkozót, pláne, hogy utána kezdődött a Győr elleni teremfoci-rangadó! Alkalmanként elbóbiskoló tanítványai azonban nem azonosultak edzőjük szándékával, és addig hibázgattak, mígnem 23:22-es előnyről belebonyolódtak a folytatásba (2:1).

Arra azonban kínosan ügyeltek a gödöllőiek, hogy egy etapnál több túlórára ne kényszerüljenek. Ennek érdekében lényegesen jobban összpontosítottak, valamint jól használták ki az erőnléti gondokkal küszködő újpestiek mérséklődő ellenállását is (17:6). Olyannyira, hogy a meccs végjátékára Ludvig további két cserejátékosának is bizalmat szavazhatott.

― Azt gondolom, hogy a továbbjutás sorsa nem itt dőlt el, hanem Újpesten. Az első két szettben nüánszokon múlt a győzelem, ezután már csak jutalomjáték volt. Remélem, hogy a Gödöllő a tavalyi kupa ezüstöt megfejeli egy arannyal ― nyilatkozta a lefújás után Deme Gábor, a Gödöllő korábbi, az Újpest jelenlegi edzője.

A Gödöllő kettős győzelemmel (6:2) jutott be a Magyar Kupa elődöntőjébe. A négyes finálét, aminek zsinórban hatodszor lesz szereplője a TEVA-Gödöllői RC tavalyi kiírásban ezüstérmes társulata, február 17-19. között rendezik meg Budapesten, a Vasas Fáy utcai csarnokában. További résztvevők: Vasas, NRK-Nyíregyháza és BSE.

Az elődöntők párosítását később sorsolják, méghozzá úgy, hogy a bajnokság rájátszásába automatikusan az első helyen bekapcsolódó Vasast, valamint a bajnoki alapszakasz végén előkelőbb helyen végző csapatot (BSE vagy Gödöllő) kiemelik, és hozzájuk sorsolják a harmadik élvonalbelit (Gödöllő vagy BSE), illetve a Nyíregyházát.

Magyar Kupa, nők, negyeddöntő, visszavágó

TEVA-Gödöllői RC ― Újpesti TE 3:1 (26, 18, ―23, 12)

Gödöllő, 200 néző. Játékvezetők: Éva T., László É.
Gödöllő: Lutter L., Németh Zs., Merkószki, Csengeri, Szakmáry, Széles. Csere: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Berze, Horváth G., Háfra D. Edző: Ludvig Zsolt
Újpest: Grózer A., Nagyné, Kapuvári, Battlay, Mester, Kovács T. Csere: Balajcza, Hadnagy (liberók), Czakó, Rácz, Szabó A., Bleicher, Runge. Edző: Deme Gábor

(forrás: Gödöllői Hírek)

Címkék: röplabda ute újpest gödöllő magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr393575859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása