A címvédő Fino-Kaposvár 3:0-ra győzött a MAFC-Vásárhelyi DSK otthonában a férfi Magyar Kupa negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé. A Kecskemét idegenben verte 3:0-ra a Kazincbarcikát, így szintén továbbjutott.

Ha a kaposváriak eddig azt mondták, hogy az NB I-es MAFC káposztásmegyeri csarnoka szűk és alacsony, akkor ezt az álláspontjukat most gyorsan átértékelhették. A Bercsényi Kollégium terme nem nagyobb, mint valamelyik lágymányosi luxuslakás nappalija. Cserébe a hazaiak gondosan kitakarítottak, és felragasztották a hiányzó, vagy nem megfelelő vonalakat a bemelegítés előtt.

„Ugyanolyan büdöset szarnak, mint az összes többi!” — közölte nemes egyszerűséggel a fővárosi együttes egyik játékosa, arra utalva, hogy a bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő kaposváriak sem az űrből jöttek, és nem verhetetlenek. A nézők egymás hegyén-hátán figyelték az eseményeket, a jegyzőkönyvvezető pedig az ablakban ült!

AZ ELSŐ SZETT

Remekül kezdett mindkét csapat, bár az első pillanattól a vendégek irányították a játék menetét, de a fővárosiak jól tartották magukat, és miután meglépett a Kaposvár, Bokor László ászértékű nyitásával egy pontra zárkóztak (6:7). Ezután megint a címvédő került lendületbe, Nacsa Gábor rendkívül hatékonyan támadott, de Geiger András és Gergye Roland is betalált, így Csizmadia Szabolcs időt kért (6:11). A visszatérés után Takács László ütésével elmozdult a holtpontról a MAFC, amely igyekezett jól kihasználni, hogy az amúgy remekül szerváló somogyiak a terem adottságai miatt nem nyithattak felugrásból.

Hiába védekeztek hősiesen a hazaiak, Nacsa Gábor vezérletével a Kaposvár nem ismert könyörületet (9:17). Taktikusan röplabdázott a címvédő, ezt olykor-olykor nehezen tudták követni a fővárosiak. Jelentős előnyük tudatásban a látogatók egyre több és szebb figurával, ötletes és pontos támadással kedveskedtek az érdeklődő nézőknek. Ezúttal minden belefért, hiszen a blokk remekül zárt, így a továbbra is rendkívül elszánt hazaiak nem igazán tudtak eredményesen támadni (12:21). Tíz pontnál is jelentősebb különbség alakult ki, majd Gergye Roland hátsósoros bombája után jöhetett a játszmalabda, Geiger András tanítanivaló sánca pedig a szett lezárását jelentette (13:25,0:1).

A MÁSODIK SZETT


Gáspár Attila blokkját óriási ováció köszöntötte a teremben, de a hazaiaknak ezenkívül több örömre nem volt okuk, mert gyorsan elhúzott a Kaposvár. Továbbra is Nacsa bombázott, Geiger ászt nyitott, Nagy József pedig blokkolt. A hazaiak élénken vitattak egy játékvezetői ítéletet, majd időt kértek (1:7). Áthatolhatatlan volt a somogyiak védővonala, nagyon ritkán boldogultak vele a fővárosiak. A vendégek gyorsan hozzászoktak az alacsony plafonhoz is, remekül fogadták a nyitásokat, és bravúrosan mezőnyöztek (2:12). Szintem minden labdamenetben jól látszott, hogy két remek csapat játszik egymás ellen, de amíg a kaposváriak magyar szinten kiválóak, addig a MAFC „csak” budapesti összevetésben, és ez azért nagy különbség.

A jelentős előny tudatásban Demeter György feladót cserélt, Laszczik Iván helyére érkezett Magyar Bálint. A hazaiak nyitottak egy ászt Bokor László révén, majd Nagy József blokkolt ismét nagyszerűen (6:17). Szabó Alpár ugyanebben a műfajban egy duplával jelentkezett, aztán Geiger döngetett a szélen. Szabó László beköszönt a kupagyőztesnek, Gáspár nyitott egy ászértékűt, de végül ezt a szettet is simán nyerte a Kaposvár (13:25, 0:2).

A HARMADIK SZETT

A harmadik szett elején is rendületlenül küzdött, és mezőnyben csúszott-mászott a MAFC, de a technikásan, tudatosan és pontosan röplabdázó vendégeken nem tudtak kifogni. Nacsa ejtett, Geiger ütött, ezért Csizmadia Szabolcs korán időt kért (0:5). Sós Gergely szerezte a fővárosiak első pontját ebben az etapban, és nem sokkal később Szabó László bombája jelezte, hogy éledezik a Budapest-bajnokság listavezetője. Sós két szép ütéséből csak az egyikért adtak pontot a bírók, miközben Szabó Alpár védekezésben és támadásban is korlátlan úr volt a hálónál. Szabó László szép ütése után nyitott egy ászt, a lelkes közönség ovációja nem maradt el!

Nem lankadtak, és nem is tűntek csalódottnak a hazaiak, egy-két rossz megoldás után kikérték második idejüket, és a visszatérés után Gáspár jóvoltából újabb pontot szereztek. A Kaposvárban ekkor már több fiatal cserejátékos is a pályán volt, de a Geiger, Gergye duó gondoskodott a magabiztos menetelés folytatásáról (8:20). A hajrá is hozott egy-két szép jelenetet, és nyugodt, gyors kaposvári sikert (11:25, 0:3).

Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő

MAFC-Vásárhelyi DSK — Fino-Kaposvár 0:3 (—13, —13, —11)

Bercsényi Kollégium, 80 néző. Játékvezetők: Oláh B., id. Szabó A.
MAFC: Dobos, Bokor L. 3, Szabó L. 7, Takács L. 3, Gáspár A. 6, Ardon. Csere: Horváth L., Farnady (liberók), Sós G. 3, Eckert, Tóth M., Csizmadia P., Gáspár V. Edző: Csizmadia Szabolcs
Kaposvár: ifj. Laszczik I. 1, Nagy J. 9, Gergye 9, Geiger 17, Nacsa 14, Szabó A. 6. Csere: Dömötör, Deák (liberók), Magyar 1, Vajda, Lesznyik, Bozóki 1. Edző: Demeter György

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:7, 6:11, 9:17, 12:22. 2. játszma: 1:7, 2:12, 6:18, 9:21. 3. játszma: 3:10, 8.20, 10:22

Továbbjutott:
Kaposvár

ÉRTÉKELÉSEK

Tóth Miklós,
a MAFC csapatvezetője: — Nagyon jó hangulatot csináltak a nézőink, ezt köszönjük nekik! Köszönettel tartozunk még Csizmadia Szabolcsnak, aki Kecskemétről utazott hozzánk, hogy segítsen nekünk. Elnézést kérünk tőle, hogy ennyire lélektelenül játszottunk. Több volt ebben a meccsben, de sokkal labdabiztosabb volt a Kaposvár, és fizikálisan is fölénk nőtt. Még egyszer hangsúlyozom, hogy beszarva, megilletődve nem lehet meccset játszani, ennek mi most megmutattuk a példáját. Mi ezt tudtuk ma, ennyi volt benne... Célunk a Budapest-bajnokság megnyerése,
Demeter György, a Kaposvár edzője: — Az első pillanattól kezdve figyelmesen játszottunk. Mindenkit tudtam játszatni, mindenki megtette a feladatát, most már várhatjuk a kupadöntőt!

Vegyész RC-Kazincbarcika — Kalo-Méh-Kecskeméti SE 0:3 (—25, —21, —19)
Továbbjutott: Kecskemét (kettős győzelemmel, 6:2)

Címkék: kaposvár röplabda magyar kupa mafc vásárhelyi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr443571868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása