A harmadik versenynappal folytatódott a Somogy Megyei Férfi Röplabdabajnokság. A Búzavirág első csapata újabb két győzelmet szerzett, így továbbra is vezeti a pontvadászatot a Kaposvári Egyetem és a Kaposfüred előtt.

Korábbi nagy játékosok, feltörekvő fiatalok, lelkes amatőrök ― nagyjából így áll össze a Somogy megyei röplabda bajnokság 2011―2012-es szezonjának mezőnye. Az egyik sztárigazolás a listavezető Búzavirág I csapatában üti a labdát!

― Húsz év után már annyira nem hiányzik a játék, de megkértek, hogy jöjjek le, és itt a baráti társaság. A fiatalok tanítása, oktatása is fontos, és az, hogy megmutassuk, voltak régen is röplabdások, nem csak most ― mondta a Búzavirág I játékosa, Urfi Csaba.

A hatszoros bajnok és négyszeres Magyar Kupa-győztes játékos azt is elárulta, hogy amióta a Búzavirág I gárdájában játszik, a csapat szettet sem vesztett. Így történt ez a megyebajnokság harmadik versenynapján is. A Somogyjádi Sportcsarnokban a listavezető a Donner SK-t és a PEAC-ot is 3:0-ra verte. A Búzavirág I legnagyobb vetélytársa, a Kaposvári Egyetem is jól teljesít a pontvadászatban. Sántosi Péter és társai a Donner SK-t győzték le.

― Nehéz, mondhatni húzós meccs volt. Látszik is rajtam, de szerencsére sikerült győznünk. Ők rutinosak, idősebbek nálunk, és megnehezítették a dolgunkat. Jelenleg másodikak vagyunk, mert egyszer kikaptunk a Búzavirág I-től ― mondta a Kaposvári Egyetem játékosa, Sántosi Péter.

A megyei férfi röplabdabajnokság továbbra is sok érdeklődőt vonz!

― Idénre ezt a lebonyolítást választottuk, ami elég népszerű volt, hogy ide kijövünk három hétvégén Somogyjádra, és együtt van az összes csapat. A mai nappal lezárul az őszi fordulóknak az első köre, a Búzavirág első csapata vezeti a tabellát ― mondta a Somogy Megyei Röplabda Szövetség főtitkára, Szabó Zsolt.

A kilenccsapatos mezőny első két helyén tehát a Búzavirág I és a Kaposvári Egyetem gárdája áll. Őket követi a harmadik Kaposfüred és a negyedik Donner SK alakulata. Rajtuk kívül jól teljesít még az 1. MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia ifjúsági alakulata is, amelyet mindössze három pont választ el a képzeletbeli dobogótól.

A Pécsi TE-PEAC MSB ebben a sorozatban az utánpótlás-játékosokat, és az NB II-es keretből kimaradó felnőtteket indította.

― Szabó Tamás barátom második fiúgyermekének születése miatt nem tudott részt venni ezen a tornán, ezért én helyettesítettem ― mondta Gyöngyösi Zoltán, a baranyaiak megbízott edzője. ― Összességében meg vagyok elégedve a fiatal játékosaink teljesítményével, bár természetesen még nagyon sok a javítandó a játékukban. Erre tökéletesen alkalmas ez a bajnokság, ahol sok játéklehetőséghez jutva rutint szerezhetnek. Összesen kilenc szettet játszottunk, ebből kettővel nem vagyok elégedett. A KASI ellen elveszített játszmában, és a torna legelső szettjében nem tartották be a játékosok a kapott utasításokat. Sajnálom, hogy a bajnokságot vezető Búzavirág első csapatától nem tudtunk játszmát rabolni, de ez nem a fiúkon múlott, mert a második játszmát valójában megnyerték... Ellenfeleink közül a KASI gyermekcsapata tette rám a legjobb benyomást, rendkívül ügyesek, tehetségesek, és motivált kis közösséget alkotnak, jó volt őket nézni!

(forrás: kapos.hu)

Címkék: pécs megye somogy röplabda regionális pte megyei peac somogyjád

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr213555096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása