Charlie angyalai

 2012.01.16. 07:03

Hogy a Palota RSC röplabdázói angyalok, azt már régóta tudjuk, de új edzőjükről, Nyári Sándorról csak most derült ki, hogy ő Charlie, hiszen a Veszprémi Egyetemi SC ellen 3:2-re megnyert meccsen nem ülhetett le a kispadra, ezért többször telefonon keresztül volt kénytelen tanácsot adni! Bejött!

17 vereség után megszerezte első győzelmét a Palota RSC a női NB I alapszakaszában. A fővárosiak a Veszprém ellen nyertek 3:2-re. Ez volt az új edző, Nyári Sándor első meccse a fővárosi kiscsapat élén. Illetve igazából mégsem, mert egyelőre nincs hivatalos engedélye, így nem ülhetett le a kispadra, de a terem adottságai miatt végül ez sem okozott problémát...

― Úgy irányítottad a lányokat telefonon, mint a klasszikus filmben Charlie az angyalait. Hogy élted meg a sikert, illetve ezt a nagyon furcsa helyzetet?
― Az edzői engedélyem kiadására vonatkozó kérelmet beadtuk a szövetséghez, remélem, hogy dolgozhatok tovább ebben a szakmában. A lányok csodálatosak voltak! Csak egy edzést tartottam nekik idáig, de a mérkőzés előtt megbeszélt taktikát rendkívül fegyelmezetten betartották. Nagyon nagy hibát követnék el, ha azt mondanám, hogy sikeresen tértem vissza a röplabdapályára, hiszen ez a győzelem már járt a Palotának, csak idő kérdése volt, hogy mikor következik be. Most nyertek a lányok, valószínűleg segített nekik lelkiekben, hogy mellettük voltam. Egyébként a lányok, és Balogh Bea csodálatos bravúrgyőzelme volt ez, ami három-nulla is lehetett volna. A Charlie angyalai hasonlat nagyon jó, a játékosaimtól is hallottam már! Telefonon még nem kértem időt és nem irányítottam csapatot. Bea kezében volt a kihangosított telefon, az angyalkák körbevették, én pedig magyaráztam. Ez valóban Charlie angyalai sztori!

― Tulajdonképpen ez egy vicces, aranyos dolog is lehetne, de ha a másik oldalról nézzük, akkor nem abszurd, hogy négyszeres bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes edzőként, a válogatott volt szövetségi kapitányaként ilyen helyzetbe kell kényszerülnie?
― Rend a lelke mindennek, mondják a szövetségben. Azt mondják, vannak kivételes esetek, amiket megvizsgálnak. Nagyon várom, hogy mielőbb vizsgálják meg az esetemet.

― Milyen volt ez a meccs szakmailag, hogy láttad a lányok teljesítményét?
― Az első játszmagyőzelmet szívvel-lélekkel, óriási akarattal bravúrsikerként elkönyvelték, a másodikban minthogyha még komolyabbá és taktikusabbá váltak volna, még okosabban játszottak. Valóban úgy tűnt, hogy három-nullás mérkőzés lesz ez. Az elveszített egy pontot nagyon sajnálom, de az, hogy a Palota újra nyert, úgy érzem, feltétlenül megindítja a csapatot a további mozgalmas, és győztes meccsek felé!

A mérkőzés tudósítása ide kattintva elolvasható!

Címkék: veszprém palota röplabda nyári sándor vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr193553249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

figyelmes8 2012.01.16. 09:00:08

Kritikán aluli ez a mostani edzőtovábbképzési rendszer.
Egy tortúra ez a licenshez jutás.
És röhelyes, hogy Nyári S. nem ülhet le azonnal a kispadra.
Örülni kéne annak, hogy komoly ember még hajlandó röplabdával foglalkozni, és értékelni kellene azt a szándékot, hogy felszínen akar tartani egy csapatot.
Nyári S. ugyan nem mindenható, de még mindig érdekli a röplabda. És egyre kevesebben vannak ilyenek.
A felelősei az edzőtobábbképzésnek, és a licens rendszernek, elgondolkozhatnának ezen. Továbbá az MRSZ vezetői leszállhatnának a magas lóról, mely ráadásúl igen rossz irányba tart, és egyébként nem egyszer tudatosan megtéveszti a közvéleményt.

figyelmes8 2012.01.16. 10:03:05

Az illetékeseknek el kellene gondolkozni az edzői továbbképzés, és a licens rendszer alkalmazásán. (amelett, hogy túl sok a követel oldal, és kevés a kapok oldal, mármint az edzők szempontjából)
Szomorú, hogy Nyári S. nem ülhet azonnal a kispadra. Nyári S. nem mindenható, de
valamit tenni akar a röplabdában, nem elveszni hagyni egy csapatot, ki kellene őt szolgálni!
Továbbá az MRSZ vezetőinek is oda kellene ezekre a dolgokra figyelni, és leszállni a magas lóról. Amelyik ráadásúl elég rossz irányba tart. Egyébként meg fel kellene hagynia a vezetőknek az igazságot nem fedő nyilatkozatokkal is, mert úgy is kiderűlnek a pontatlan eltúlzott adatok.

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2012.01.16. 10:22:13

A fenti két hozzászólással szóról szóra maximálisan egyetértek!

olyan8 2012.01.16. 11:09:17

Nekem olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, hogy az MRSZ e kérdésben a saját csapdájának a foglya, ugyanis a követel oldalon ott van az, hogy licensz, annak a díja, szakmai továbbképzésen vegyenek részt az edzők, fejlődjenek stb., amikkel egyet is lehet érteni, az adok oldalon van egy egynapos fejtágító ami akár lehet jó is, hasznos is (bár egyszer személyesen láttam ennek a tök értelmetlenségét, amikor többszáz kilométert utazó edzőkkel közölték, hogy sorry, de most nem nyert).
És amikor színre lép egy ilyen formátumú edző, akkor nem tudják lekezelni és a követel résznek a bürokratikus oldala jön. Ahelyett, hogy a versenykiírásba beleírnák, hogy bizonyos kivételes esetekben az edzői bizottság engedélyt adhat licensz kiadására e feltételek teljesítése nélkül is, persze a licenszdíj megfizetése mellett (mert az a kurva 6.000 Ft az nagyon fontos). És akkor majd az elnökség számon kérheti az edzői bizottságot ha el akarna szállni e méltányossági licenszekkel. És így mindenki jól jöhet ki ebből és még ésszerűnek is tűnik számomra.

walakixo 2012.01.16. 17:09:33

@figyelmes8:

Persze, nagyrészt igaz, de tudomásul kell venni, hogy van egy kiírás, egy versenyszabályzat, melyet be kell tartani ill. tartatni.
Minden iszteletem Sanyi bácsié, aki elvállalta a Palota edzését, de nem lehet mindig a kiskapukat keresni és nem lehet mindig az MRSZ-t szidni. Pl: a Nyíregyháza esetében sem. Nagyon jól tudták, hogy mivel jár, ha nem állnak ki a fiatalok. Nem hittek a felszólításoknak.

figyelmes8 2012.01.17. 07:45:56

Még egy apró megjegyzés:
Sajnos az MRSZ vezetőit ettől a "Palota ügytől", illetve az edzőképzés és licens gyenge, szervezetlen és bürokratikus rendszerétől függetlenűl is, sajnos sokszor lehet bírálni, és szidni.
Pontosabban, hozzászólásom végén arra utaltam, amit az Elnök Úr nyilatkozott a közszolgálati televizíóban, hamisan, többek közt, az egyébként gyorsan leellenőrizhető, igazolt versenyzők számadatát illetőleg.
Ez talán nem nagy dolog, de biztosan nem elegáns, és azt a kevés hitelünket is veszélyezteti, ami még megmaradt.
süti beállítások módosítása