Alig két nappal a pénteki, Dág elleni győzelem után vasárnap ismét pályára léptek a Kalo-Méh-Kecskeméti SE röplabdázói, akik ezúttal a MAFC-BME-Mapei csapatát győzték le hazai pályán 3:1-re, a férfi NB I alapszakaszának 18. fordulójában.

Az első szettben a hazai csapat uralta a játékot, Csala Bernát és Dorcsák Lajos vezérletével könnyedén nyert 25:13-ra a Kecskemét. A második játszma is hasonlóan kezdődött, de a mérkőzés folyamán először, 12:13-as állásnál a vendég együttes vezetett, amit a játszma végéig sikerült tartania, így lett 22:25. A harmadik szettet mintha lemásolta volna a hazai csapat, annyi különbséggel, hogy Csoma Krisztián végig a pályán volt (25:16). A negyedik játszma végig szoros volt. 11:12-es állásnál a hazaiak úgy gondolták, elég volt, és gyorsabb sebességfokozatba kapcsolva, végig irányítva nyertek.

― Az első és a harmadik játszma elég simán alakult, ekkor rengeteg ászértékű nyitásunk volt, nem nagyon tudta kezelni az ellenfél a szerváinkat, és nem is alakult ki a hosszabb labdamenet ― értékelt a lefújás után Gyurkó Sándor, a Kecskemét edzője. ― Ez talán el is altatott minket, mert a második játszmában úgy gondoltuk, hogy ugyanaz lesz a menet, mint az elsőben volt, de nem úgy alakult: megfogadták a szerváinkat, nem bírtuk beütni a labdákat, jobban összeálltak mezőnyben, és sajnos nem tudtunk változtatni, végig a MAFC vezetett, és meg is nyerte, teljesen jogosan. A negyedikben pedig nagyon jó rajtot vettünk, vezettünk három-négy ponttal, de a játszma közepén a centerük, Takács Gergellyel nem tudtunk mit kezdeni. Nagyon sok labdát beütött, illetve egymás után négy pontot érő blokkot hozott, ami miatt megugrott az ellenfél két-három ponttal. Ekkor egy kis türelmet kértem a fiúktól: nem kell fejetlenül beleszaladnunk a blokkokba, türelmesebb, higgadtabb játékkal felzárkóztunk, átvettük a vezetést, és végül sikerült behúzni a játszmát.

Gyurkó Sándor az utóbbi napok-hetek erőltetett menetéről is beszélt.

― Sajnos már látom a fiúkon a hatását, nem is csak fizikálisan, de fejben is. Kétnaponta játszunk meccseket, sok volt, elfáradtak kicsit, de ígérhetem, hogy kedden úgy megyünk el Kazincbarcikára, hogy mindenki sikerre éhes, és százszázalékos teljesítményt akar majd nyújtani, és remélem, hogy fog is – mondta az edző. ― Szappanos Mátét ma még nem tudtam játszatni, úgy éreztem, hogy eléggé félve melegített. Csoma Krisztiánt már becseréltem a harmadik játszmában, és onnantól a végéig játszott. Mindenképpen számítok rá Kazincbarcikán, és remélem, hogy Máté is hadra fogható lesz kedden.

NB I, férfiak, alapszakasz, 18. forduló

Kalo-Méh-Kecskeméti SE ― MAFC-BME-Mapei 3:1 (13, ―22, 16, 23)
Kecskemét: Tóth I G., Csányi D., Bokor G., Farkas P., Csala, Dorcsák. Csere: Szabó T. (liberó), Csoma. Edző: Gyurkó Sándor
MAFC: Tamási I., Tari, Molnár I., Jahn, Vocskó M., Takács G. Csere: Tihanyi P. (liberó), Bolvári, Kovács G., Molnár Á., Jezeri A. Edző: Novák László

(forrás: kesport.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét röplabda nb1 mafc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr53550311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása