A Kalo-Méh-Kecskeméti SE hazai pályán 3:0-ra győzött a Dági KSE ellen a férfi NB I alapszakaszának 17. fordulójában. A vendégek végig nagyot küzdöttek, a második szettben közel álltak a részsikerhez, de 33:31-re kikaptak.

― Az első játszmában a játék minden elemében fegyelmezettek és pontosak voltunk, ennek köszönhető a sima győzelem ― értékelt a lefújás után Gyurkó Sándor, a Kecskemét edzője. ― Nagyon jól adtuk meg a blokkok helyeit, nagyon sok blokkot hoztunk, illetve mezőnyben rengeteg labdát szedtünk össze. A második szettben is hasonló volt a helyzet, de akkor már az ellenfél is javult, továbbá az egyik centerüket, Szauer Pétert nagyon nehezen tudtuk tartani, és rengeteg pontot szerzett középen. Dorcsák Lajos nagyon sok pontot érő blokkot hozott és ütött, szerintem ő volt ennek a mérkőzésnek a legjobbja. Nagyon fontosnak tartom, hogy abban a második játszmában, amikor az ellenfélnek volt három játszmalabdája, akkor türelmesek, higgadtak és pontosak tudtunk maradni.

A harmadik játékrész előtt a mester azt kérte a kecskeméti játékosoktól, hogy ne ismételjék meg az elmúlt három mérkőzésen mutatott teljesítményüket, amikor egyaránt 2:0-ra vezettek, de nem sikerült játszmaveszteség nélkül nyerniük.

― Azért is kellett odafigyelnünk erre, mert ebben a darálóban, amiben vagyunk (kétnaponta mérkőzések), nagyon fontos, hogy amit tudunk, azt három-nullára fejezzük be, ne legyen plusz egy játszma, mert egy kicsit fáradtak vagyunk, úgy érzem ― folytatta Gyurkó Sándor. ― És azt sem szabad elfelejteni, hogy vasárnap jön a következő mérkőzés, amelyen ismét sportosnak és frissnek kell lennünk. A sérültek közül Szappanos Mátét nem tudtam pályára küldeni, mert fájt a dereka, ezért Farkas Péterrel kezdtem feladóátlóban. Sajnos a második játszmában volt egy negatív szakasza, amikor ziccerlabdákat is blokkba ütött, de tette tovább a dolgát, összeszorította a fogait, és a harmadik menetben már fontos pontok fűződtek a nevéhez. Csoma Krisztiánt az elején még csak a hátsósorban mertem pályára küldeni, de a későbbiekben elöl is helyt állt.

NB I, férfiak, alapszakasz, 17. forduló
Kalo-Méh-Kecskeméti SE ― Dági KSE 3:0 (14, 31, 22)

(forrás: kesport.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét röplabda nb1 dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr153543624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása