A Dunaferrt fogadja pénteken 17 óra 30 perctől a Vegyész RC-Kazincbarcika. A férfi NB I alapszakaszának 17. fordulójában a borsodiak nem számíthatnak Orosz Ádámra és Germuska Péterre.

Mindkét csapat kupatalálkozót vívott hét közben: a kazincbarcikaiak 3:2-re kikaptak Kecskeméten, így a jövő keddi, hazai visszavágón kiharcolhatják a négybe kerülést, míg a dunaújvárosiak a MAFC-BME-Mapei otthonában győztek 3:0-ra, tehát a második meccs már csak formalitásnak tűnik.

― Az ő mérkőzésüket nem láttam, így pontosan nem tudom megítélni annak színvonalát, de az összeállításból, a különböző információkból összerakva valószínűleg nem lehetett olyan erősségű, mint a mi kecskeméti csatánk ― jelentette ki Dudás András, a borsodiak szakvezetője. ― Nem rendelkezik bő kerettel a Dunaferr, de aktuális ellenfelünk tudását mutatja, hogy így is magabiztosan nyert.

A szakember azt várja pénteken a játékosaitól, hogy folytassák azt a röplabdát, amit az Alföldön, és ami ― legrosszabb esetben ― 3:1-es sikert eredményezhet, amiért még ugyanúgy három bajnoki pont járna, mint a 3:0-ért. Merthogy a Vegyész az alapszakaszban szeretné megkaparintani a harmadik pozíciót, viszont ehhez nagyon kellene ez a három egység!

― Úgy számolunk, hogy ez a helyezés elérhető, de ezt nem elég kimondani ― folytatta Dudás András. ― Dunaújvárosban 3:2-re kikaptunk, úgy, hogy 2:1-re vezettünk, de ahhoz az őszi mérkőzéshez képest sokat léptünk előre játékban. Összeállt a garnitúra! Remélem, most jól be is tudjuk fejezni a meccset, amihez megfelelő alapot adott a kupatalálkozó, illetve a kellemes hangulatú edzések.

Dudás András nem árulta el, hogy Árva Milán ezúttal is kezdő lesz-e, mint Kecskeméten. A tréner tervei szerint olyan hatost kíván parkettre küldeni a Dunaferr ellen, amelyen ha változtatni kell menet közben, akkor az javulást eredményez. A Vegyész mestere a center Orosz Ádámra, és a második számú liberóra, Germuska Péterre nem számíthat pénteken. A bajnokságban egyébként duplafordulót rendeznek, vagyis vasárnap is pályára lépnek az együttesek, kivéve a Kazincbarcikát, amely ekkor szabadnapos lesz.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság dunaújváros röplabda nb1 kazincbarcika dunaferr vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr453541418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása