Karnyújtásnyira került a továbbjutás a marosvásárhelyi CSU Medicina női csapatától a Challenge Kupában! A román együttes a szerb Radnicski Belgrád otthonában győzött 3:1-re a főtábla első fordulójában, a párharc első mérkőzésén.

Ennek a sikernek köszönhetően, a játék képét is figyelembe véve a marosvásárhelyi csapat nagyon közel áll ahhoz, hogy bejusson a sorozat legjobb 16 együttese közé. Ehhez a jövő szerdai (január 18.) visszavágón is meg kell szereznie a győzelmet, vagy legalább nyernie kell az aranyjátszmában. A belgrádi mérkőzésen egyértelműen a marosvásárhelyi csapat uralta a játékot.

A siker annak ellenére biztosan született meg, hogy a kezdőfeladó, Lorena Ciocian bokasérülést szenvedett az előző bajnokin, így nem is utazott Belgrádba. Úgy tűnik azonban, hogy a tartalék, Alexandra Pintea is elég volt a nagy múltú, de anyagi gondok miatt a szerb belföldi bajnokságban is gyengélkedő belgrádi együttes ellen.

A találkozóról a marosvásárhelyi csapat szinte elkésett, hiszen kommunikációs zavar miatt csak hétfőn értesült arról a szakvezetés, hogy másnap, azaz kedden (január 10.) este már játszaniuk kell, addig úgy tudták, szerdán van a találkozó, ám nem okozott gondot időben a helyszínre jutni, hiszen már akkor Lugoson tartózkodott a csapat, ahol Constantáról jövet a helyi csapattal tervezett közös edzést tartani.

Belgrádban a CSU Medicina játszotta az elsőhegedűs szerepét a Radnicski-csarnokban. Az első játszmában gyorsan négypontos előnyre tett szert, a házigazdák 6:8-nál kerültek csak a vendégcsapat közelébe, a szett pedig 25:15-ös marosvásárhelyi sikerrel zárult. A második játszmában kiengedett egy kicsit a kategorikus siker után Luka Valeriján edző együttese, s szoros szett végén 25:22-re alulmaradt, a harmadik játszmában azonban az elsőhöz hasonló módon leiskolázta ellenfelét, a negyedikben pedig ismét biztosan nyert, bár a házigazdák megpróbálták kicsit szorosabbá tenni a mérkőzést.

A visszavágót január 18-án rendezik a marosvásárhelyi sportcsarnokban. Ha továbbjut, a CSU Medicina a török Iller Bankasi Ankara és a szlovén Calcit Kamnik párharc győztesével találkozik.

Challenge Kupa, nők, főtábla, 1. forduló, 1. mérkőzés
Radnicski Belgrád (szerb) ― CSU Medicina Marosvásárhely (román) 1:3 (―15, 22, ―16, ―20)

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda challenge

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr483541548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása