Szárnyal a Dág!

 2012.01.02. 18:22

A Pilis tövében megbúvó kis faluban, Dágon ismét nagyot játszanak a település kedvencei, a férfi röplabdázók. A Dági KSE jelenleg a negyedik helyen áll az NB I alapszakaszában. Igaz, kemény feladat vár a csapatra tavasszal.

A 2011-es menetelésről, a változásokról, a tavaszi folytatásról a csapat egyik legrutinosabb játékosával, a Dág liberójával, Zirigh Balázzsal beszélgetett a megyei napilap, a tavaszi pontvadászat folytatása előtt.

― Milyen elképzelésekkel vágott a társaság az új szezonnak?
― Elöljáróban annyit el kell mondanom, hogy a bajnokság előtt a szövetségi határozat értelmében nem egy, hanem két évet ugrott a juniorbajnokságban játszók korhatára ― mondta a Dági KSE frontembere. ― Ez annyiban érintett hátrányosan minket, és a többi csapatot is, hogy például nekünk az egyik legtehetségesebb juniorjátékosunk, Szombath Szabolcs éppen kiesett a korcsoportból emiatt, ezért úgy határozott, abbahagyja a játékot. Tehát kevesebben vágtunk neki a szezonnak. Rátérve a kérdésre, az elmúlt bajnokság végére nagyon jó formát és egységes, stílusos játékot produkáltunk, ami bíztató volt a jövőt illetően is. Ezért bátorkodtunk az ötödik helyezésünk megismétlését célul kitűzni. Na meg azért is, mert az egyik nagy riválisunk, a Veszprém visszalépett a második vonalba.

― Mi áll a jó szereplés hátterében?
― Ez eléggé összetett dolog ez. Olcsó poén lenne azt mondani, hogy nagyon jók vagyunk, sokat edzünk, és ennek ki kell jönnie az eredményekben is. Ám nem igazán ez a helyzet. Az edzések valóban nívósak, de néhány játékosunk esetében az edzésszám mégis csökkent, miközben a teljesítmények javultak. Azt gondolom, talán sokkal tudatosabban és koncentráltabban készülünk azokon az edzéseken, amikor valamennyien együtt vagyunk. A legjobb példa erre talán Jánossy Bálint esete, aki sokkal kevesebb edzésre tud hazajönni a fővárosi Műegyetem nappalis hallgatójaként, mégis az idei szezonra szembetűnő javulás és magabiztos játék jellemzi. Ezek természetesen a csapatra maximálisan pozitívan hatnak, és ennek köszönhetően telelünk ilyen előkelő pozícióban.

(forrás: kemma.hu)

Címkék: röplabda dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr453514478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása